OŽUJSKO BUSINESS CASE CHALLENGE 2020.

Žuja te zove na takmičenje u studiji slučaja! Okupi ekipu, osmislite projekt koristeći svoje znanje, kreativnost i uz timski rad osigurajte vrijedne nagrade i neprocjenjivo iskustvo!

Na koje teme se možete prijaviti?

 1. Digitalna Žuja
 2. Žuja i tvoj grad (reginalni pristup)
 3. Društveno-odgovorna Žuja (društveno-odgovorna kampanja)

Nagrade koje možete da osvojite?

 • Prvo mjesto – 1000 KM
 • Drugo mjesto – 500 KM
 • Treće mjesto – 300 KM

Kako do rješenja?

 • Napravite istraživanje/ anketu, pitajte prijatelje šta misle o Ožujskom pivu i dva glavna konkurenta na tržištu.
 • Napravite istraživanje/ anketu na izabranu temu koje će biti osnova za kreiranje projekta.
 • Osmislite projekt na neku od zadanih tema.
 • Razradite projekt sa detaljno definiranim aktivnostima, vremenskim okvirom, zaključcima.
 • I na kraju, dobro se zabavite, doživite neprocjenjivo iskustvo i osvojite vrijedne nagrade!

Ko može da sudjeluje? Učešće mogu uzeti studenti svih fakulteta u timovima od dva ili tri člana!

Prijave slati na ozujsko.bcc@cerk.info. Prijavu možete preuzeti na ovom linku. “Prijava” je samo prijava tima (2-3 člana, sa istog ili različitih fakulteta) sa osnovnim podacima.

Rok za slanje prijava je 07.12.2020. godine.

Svi timovi koji se prijave do 20. novembra će imati mogućnost prisustvovati online događaju „MOLSON COORS BUSINESS ACADEMY“ na kojem će domaći i inostrani predavači govoriti o interesantnim temama iz oblasti marketinga, koja će biti korisna za izradu samih radova/rješenja.

Rok za predaju finalnih rješenja je 15.12.2020. godine.
Format rješenja: Prezentacija (u fomatu po izboru) i projekt u WORD dokumentu.

Ukoliko epidemiološki uslovi ne dozvole održavanje finala uživo, biće održano putem online platforme Zoom sa istim nagradama.

Odaberi jednu od tema:

Digitalna Žuja

Osmislite mobilnu aplikaciju za promociju u HoReCa i trgovačkim lancima (fokus treba da bude na tome da potrošač za kupljenu određenu količinu Ožujsko piva odigra igru na tabletu/telefonu i osvoji neku od nagrada) Ili osmislite aplikaciju koja će omogućiti inovativan način promocije Žuje on-line (npr. jednostavna arkadna igra, pub kviz i sl.), sa fokusom na to da bude zabavna, da pruži korisne informacije i mogućnost za osvajanje neke od Žuja nagrada. Osmislite način promocije Žuja on-line aplikacije kroz medijske kanale (digital, radio, OOH, print) kao i nagrade, kako bi privukla što više korisnika.

Žuja i tvoj grad

Osmislite nastup Žuje po regijama i/ili većim gradovima u BiH (Mostar, Sarajevo, Tuzla, Zenica itd.) i brand dodatno približite potrošačima. Osmislite način na koji Žuja treba da komunicira (lokalno relevantne poruke po regijama i/ili većim gradovima i vizuali po kojima su prepoznatljivi) i plan aktivnosti koje bi se realizirale u okviru projekta! Kreirajte inovativan način promocije (u skladu sa specifičnostima kantona i/ili gradova) kroz sve prodajne kanale (HoReCa, tradicionalne radnje, veliki trgovački lanci) i medijske kanale (TV, radio, OOH, digital, print). Identificirajte specifičnosti kantona i/ili gradova i bitne događaje na kojima Žuja treba da bude prisutna kao i nagrade za potrošače.

Društveno-odgovorna Žuja

Osmislite društveno-odgovorne projekte koji bi se mogli realizirati kako bi unaprijedili stanje i dodatno izgradili imidž Ožujsko brenda. Osmislite kako Žuja treba da komunicira sa potrošačima na društveno-odgovoran način kao i plan aktivnosti koji bi se realizirao u okviru projekta (odgovoran odnos prema alkoholu, zaštita životne sredina). Kreirajte projekat i osmislite na koji način Žuja može biti pozitivan primjer u segmentu društvene odgovornosti na tržištu i odgovorna u zajednici u kojoj djelujemo.

Rok za slanje prijava timova je 07.12.2020. a za predaju finalnih radova (prezentacija i razrade projekta) je 15.12.2020. godine.

Pratite sve novosti i na fb eventu Ožujsko Business Case Challenge-a.

Prezentaciju takmičenja pogledajte klikom ovdje.