Kompanija Molson Coors, jedan od svjetskih lidera u pivarskoj industriji, zajedno sa CERK-om organizuju Molson Coors Business Academy. Akademija je savršen način da 2020. godinu završite sa vještinama potrebnim za realizaciju vaše poslovne ideje iz snova!


Prvenstveno je namijenjena za učesnike Ožujsko i Jelen Business Case Challenge-a ali je otvorena i za učesnike koji samo žele da učestvuju na radionicama ove akademije!

Molson Coors Business Academy se realizuje kroz niz praktičnih radionica o marketingu, projektnom menadžmentu i razvoju ideje. Sve popraćeno međunarodnim iskustvom i korisnim savjetima naših predavača!
Znanje će biti od koristi ne samo timovima takmičarima na nekom od Business Case Challenge-a, nego i drugim učesnicima u daljem ličnom i profesionalnom razvoju!

Business Academy će se održati od 24. do 27. novembra u 3 termina, putem platforme Zoom. Učesnici koji odslušaju Akademiju, dobijaju sertifikate o učešću!

Neke od tema radionica su:

  • Kako reagovati na “novo normalno” u praksi – iskustvo brendova Molson Coors grupacije
  • Put do uspjeha – kako razviti kreativnu ideju koristeći CANVAS model?
  • Cost management – upravljanje troškovima i budžetom kao kamen temeljac svakog uspješnog poduhvata.
  • Customer Experience i kako društvene oblikuju iskustva kupaca
  • Osnove projektnog menadžmenta i značaj stručne prakse za razvoj internacionalne karijere
  • Od ideje do projekta: kako početnu ideju pretvoriti u projektni plan

PREDAVAČI

Predavači na Molson Coors Business Academy su stručnjaci sa domaćim i međunarodnim iskustvom, kako u poslovnom, tako i u akademskom svijetu. Predstavljamo neke od predavača:

Vladimir Rosić,
Senior Marketing Manager BH, Molson Coors BH

Sa višegodišnjim iskustvom u pivarskoj industriji, Vladimir je prešao put “od lokala do globala“. Trenutno je odgovoran za brojne poznate brendove piva u Bosni i Hercegovini: Jelen, Ožujsko, Becks, Staropramen, Bavaria, Stella Artois i drugo koji već duži niz godina predstavljaju lidere na tržištu piva u Bosni i Hercegovini. Posjeduje bogato poslovno iskustvo, na domaćem i internacionalnom nivou, građeno godinama rada u okviru kompanije Molson Coors. Po zvanju master ekonomije, Vladimir Rosić je specijalista za oblast marketinga.

Mr. sci. Anes Hrnjić.
Viši asistent na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu
Rukovodilac Centra za karijeru studenata EFSA

Anes vodi projekat CEO u oblasti preduzetništva mladih. Projekat CEO je najveći regionalni obrazovni program za razvoj karijere mladih sa prepoznatljivom konferencijom kao središnjim događajem. Anes je takođe član organizacionog odbora glavnog državnog poslovnog događaja Ekonomskog foruma BiH. Diplomirao je poslovnu administraciju u SAD-u 2011. godine, magistrirao menadžment u Sarajevu 2013. i trenutno je doktorskom studiju u oblasti poslovnog menadžmenta na EFSA.

Andrea Đerman
Client Experience Manager za Bliski istok i Indiju, Meltwater, Dubai, UAE

Andrea Đerman, Banjalučanka koja je obrazovno i profesionalno iskustvo sticala u Češkoj Republici i na Bliskom Istoku. U posljednjih pet godina radi za internacionalnu softwersku kompaniju Meltwater, čija je specijalnost media intelligence i social media analytics. Bavila se prodajom, operacijskim, te sada i strateškim funkcijama. Imala je priliku raditi sa marketing, PR i social media timovima mnogih internacionalnih i lokalnih kompanija na kampanjama u zemljama kao što su Ujedinjeni Arapski Emirati, Saudijska Arabija, Katar, Kuvajt, Oman, Bahrein, Jordan, Liban, Turska, Egipat, Indija, Pakistan, Šri Lanka i Tajland. Imala je čast biti dio savjetodavnog odbora start-up-a u Gani, kao podrška razvijanju studentskih afričkih biznisa. Anrea je učestvovala u radu CERK-a a takođe je i re-osnovala Banjalučku kancelariju međunarodne studentske organizacije AIESEC.

Anja Rajak, MSc
Viši asistent na Fakuletu poslovne ekonomije Bijelјina, UIS

Osnovne studije je završila na FPE Bijelјina 2012. godine kao student generacije, a master program Računovodstvo i finansije na University of Greenwich u Londonu kao Chevening stipendista britanskog Ministarstva spolјnih poslova. Anja je interni revizor za QMS ISO 9001:2015. Radila je kao projektni koordinator nakon što je provela preko 10 godina kao volonter i aktivista različitih nevladinih organizacija. Realizovala je veliki broj projekata i radionica sa mladima na temu omladinskog aktivizma, volonterizma, komunikacijskih vještina, timskog rada, religijskih sloboda i sloboda uvjerenja, a bila je i predavač na preduzetničkim obukama.

Nikola Stokić

SAP konsultant u kompanijama Bosch i Lidl

Poslednjih 5+ godina angažovan u centrali kompanija Bosch i Lidl. Kao projektni i procesni menadžer učestvovao na većem broju internacionalnih SAP projekata u Austriji, Francuskoj, Finskoj, Južnoj Koreji, Mađarskoj, Meksiku i Srbiji.  Osnovne studije završio je na Ekonomskom fakultetu u Brčkom, Univerzitet u Istočnom Sarajevu, smjer Računovodstvo i finansije. Zvanje mastera stekao je na Ekonomskom fakultetu, Univerzitet u Beogradu, smjer Međunarodna ekonomija

Suzana Stevanović, MA
Viši asistent na Fakultetu poslovne ekonomije Bijeljina, UIS

Na Fakultetu izvodi vježbe iz predmeta: Poslovne finansije, Teorija i analiza bilansa, Finansijska tržišta, Međunarodno poslovno finansiranje i Monetarna ekonomija. Osnovne i master studije je završila 2009. godine na FPE Bijeljina, UIS, prve kao student generacije a master studije sa prosjekom 10.0. Trenutno je student treće godine doktorskih studija na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu. Tokom osnovnih i master studija bila je stipendista Opštine Bijeljina i Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske. Bila je učesnik na nekoliko projekata i autor je preko 15 radova iz svoje naučne oblasti.

Lidija Šunjić, mag.oec.

Radi kao viši asistent na Ekonomskom fakultetu, Sveučilište u Mostaru na kojem je i diplomirala. Tokom studiranja bila je dobitnik Rektorove i Dekanove nagrade, uključena u mnoge studentske projekte kao koordinator, demonstrator na kolegijima te obavljala praksu u Centralnoj banci Bosne i Hercegovine. Nakon studiranja svoj radni vijek prvo započinje u privatnom sektoru u području računovodstva i informatike, a potom i postaje asistent na Ekonomskom fakultetu gdje je uključena u brojne projekte između ostalog i Ožujsko studentski natječaj u posljednje četiri godine. Lidija se trenutačno nalazi na doktorskom studiju iz poslovne ekonomije te nastoji sudjelovati i u znanstvenoistraživačkom radu, volontirati u neprofitnom sektoru te što više povezivati teoriju i praksu.

PRIJAVE

Prijave na Molson Coors Business Academy otvorene su do 24. novembra 2020.

Ukoliko ste se prijavili na Jelen ili Ožujsko Business Case Challenge, automatski stičete pravo učešća na Molson Coors Business Academy. U slučaju da ne želite da se takmičite, ali biste ipak htjeli biti dio akademije, pošaljite kratku prijavu (ime, prezime, fakultet/grad) na kontakt@cerk.info.


Comments

5 responses to “MOLSON COORS BUSINESS ACADEMY”

  1. […] timovi koji se prijave do 20. novembra će imati mogućnost prisustvovati online događaju „MOLSON COORS BUSINESS ACADEMY“ na kojem će domaći i inostrani predavači govoriti o interesantnim temama iz oblasti […]

  2. […] timovi koji se prijave do 20. novembra će imati mogućnost prisustvovati online događaju „MOLSON COORS BUSINESS ACADEMY“ na kojem će domaći i inostrani predavači govoriti o interesantnim temama iz oblasti […]

  3. […] timovi koji se prijave do 20. studenog će imati mogućnost nazočiti online događaju “MOLSON COORS BUSINESS ACADEMY” na kojem će domaći i inozemni predavači govoriti o zanimljivim temama iz oblasti marketinga, a […]

  4. […] timovi koji se prijave do 20. novembra će imati mogućnost prisustvovati online događaju „MOLSON COORS BUSINESS ACADEMY“ na kojem će domaći i inostrani predavači govoriti o interesantnim temama iz oblasti […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.