Festival karijere

Festival karijere je manifestacija izrasla iz “Sajma praksi i stipendija” koji Centar za razvoj karijere sprovodio 2011, 2012, 2013, 2014, 2015.

Centralna aktivnost Festivala, pored Sajma, je “Career Talk Show”, koji okuplja domaće i regionalne profesionalce s ciljem da učesnicima/cama predoče ještine potrebne za zanimanja 21. vijeka – IT tehnologije, preduzetništvo, marketing i medije.

Neki od sadržaja Festivala su i tematske radionice: “CV klinika”, “Brendiraj sebe”, “Stres, faks i r’n’r”, “IT tips and tricks”, “EY: Olimpijski stadion”,  te “Test profesionalne orijentacije” za srednjoškolce i studente. U okviru Festivala održavaju se i studentska takmičenja “Jelen Business Case Challenge” i studija slučaja “Learn Today-Lead Tommorow”, u saradnji sa kompanijama “Molson Coors” i revizorsko-konsultantskom kućom “Ernst and Young”.

Na Prvom festivalu karijere učestvovali su, između ostalih, OGO SENCE, Software Engineer Intership, ICBL Banja Luka, Bitlab d.o.o Banja Luka, IAESTE, AISEC i ALUMNI klub i SaMSIC iz domena praksi, te DAAD, Američki kutak, Francuski kulturni centar, KAS – Konrad Adenauer Stiftung te Fondacija ‘Bosana’ iz domena stipendija.

Prvi festival karijere podržan je od strane USAID Partnership For Inovation, uz podršku kompanija Ernst&Young, Molson Coors, Pekara “Manja”, Vinarije “Jungić” i Prevoz “Vuković”.