O nama

Centar za razvoj karijere – CERK

Nastao kao inicijativa studenata a postao set informacija, alata i servisa kroz koje mladi unaprijeđuju vlastitu zapošljivost! Zamišljen je kao servis kroz koji će mladi u procesu obrazovanja (studenti i srednjoškolci ali i nedavni diplomci) jačati svoje generičke sposobnosti, vještine i kapacitete s ciljem da budu konkurentniji na tržištu rada i informisaniji o mogućnosti unaprijeđenja vlastitie zapošljivosti.

Osnovna ideja CERK-a je da mladi na vrijeme, još tokom svog formalnog obrazovanja, „ulažu“ u sebe i kroz neformalno obrazovanje, nadogradnju, usavršavanja i praktični rad razvijaju svoje sposobnosti, znanja i vještine kako bi sutra na tržištu rada bili zapošljiviji a kao radnici, poslodavci ili preduzetnici produktivniji i korisniji za društvo. Preduslov za to je svakako informisanost, povezanost privrede i sistema obrazovanja kao i inicijativa od strane samih mladih što i jestu segmenti koje CERK nastoji kroz svoj rad stimulisati.

CERK je samoinicijativna omladinska organizacija i nije dio formalnog sistema kao ni dio druge organizacije ili institucije.
Simbol  CERK-a je „Svetionik“.

Za sva dodatna pitanjase obratite na e-mail kontakt@cerk.info.
Posjetite i naš FB profil i grupu a pratite nas i na Twitteru.

CERK tim