OŽUJSKO STUDENTSKI NATJEČAJ 2020.

Žuja te zove na takmičenje u studiji slučaja! Okupi ekipu, osmislite projekt koristeći svoje znanje, kreativnost i uz timski rad osigurajte vrijedne nagrade i neprocjenjivo iskustvo!

Na koje teme možete da se prijavite?

 1. Digitalna Žuja
 2. Žuja i tvoj grad
 3. Društveno-odgovorna Žuja

Nagrade koje možete da osvojite?

 • Prvo mjesto – 1000 KM
 • Drugo mjesto – 500 KM
 • Treće mjesto – 300 KM

Kako do rješenja?

 • Napravite istraživanje/anketu, pitajte prijatelje šta misle o Žuji i glavnim konkurentima (dva ključna konkurenta).
 • Napravite istraživanje/anketu na izabranu temu koje će biti osnova za kreiranje projekta.
 • Osmislite projekt na neku od zadanih tema.
 • Razradite projekt sa detaljno definiranim aktivnostima, vremenskim okvirom, zaključcima.
 • I na kraju, dobro se zabavite, doživite neprocjenjivo iskustvo i osvojite vrijedne nagrade!

Prijave: pp.efmo@gmail.com

Dodatne informacije na https://ef.sum.ba/ ; https://www.facebook.com/efsumba/ kao i www.cerk.info i na www.facebook.com/karijera/

Rok za slanje prijava je 07.12.2020. godine.

Prijava tima podrazumijeva samo slanje osnovnih podataka o timu i članovima tima – ne slanje i samog rješenja.

Rok za dostavu rješenja je 15.12.2020. godine.

Format rješenja je Power Point prezentacija.

NATJEČAJ JE OTVOREN ZA SVE STUDENTE

Prijaviti se možete u timu od maksimalno 3 člana. Obavezno uz prijavu naglasiti ime, prezime, fakultet, broj indeksa i naziv tima.

Svi timovi koji se prijave do 20. studenog će imati mogućnost prisustvovati online događaju „MOLSON COORS BUSINESS ACADEMY“ na kojem će domaći i inozemni predavači govoriti o interesantnim temama koje će biti korisne za izradu samih radova/rješenja.

Ukoliko epidemiološki uslovi ne dozvole održavanje finala uživo, biće održano putem online platforme Zoom.

Digitalna Žuja

Osmislite mobilnu aplikaciju za promociju u HORECA i trgovačkim lancima (fokus treba da bude na tome da potrošač za kupljenu određenu količinu Ožujsko piva odigra igru na tabletu/telefonu i osvoji neku od nagrada) Ili osmislite aplikaciju koja će omogućiti inovativan način promocije Žuje on-line (npr. jednostavna arkadna igra, pub kviz i sl.), sa fokusom na to da bude zabavna, da pruži korisne informacije i mogućnost za osvajanje neke od Žuja nagrada. Osmislite način promocije Žuja on-line aplikacije kroz medijske kanale (digital, radio, OOH, print) kao i nagrade, kako bi privukla što više korisnika.

Žuja i tvoj grad

Osmislite nastup Žuje po regijama i/ili većim gradovima u FBiH (Mostar, Sarajevo, Tuzla, Zenica itd.) i brand dodatno približite potrošačima. Osmislite način na koji Žuja treba da komunicira (lokalno relevantne poruke, prepoznatljivi lokalno relevanti vizuali) i plan aktivnosti koje bi se realizirale u okviru projekta! Kreirajte inovativan način promidžbe (u skladu sa specifičnostima regija ili gradova) kroz sve prodajne kanale (HoReCa, tradicionalne radnje, veliki trgovački lanci) i medijske kanale (TV, radio, OOH, digital, print). Identificirajte specifičnosti regija ili gradova i bitne događaje na kojima Žuja treba da bude prisutna kao i nagrade za potrošače.

Društveno-odgovorna Žuja

Osmislite društveno-odgovorne projekte koji bi se mogli realizirati kako bi unaprijedili stanje i dodatno izgradili imidž Ožujsko brenda. Osmislite kako Žuja treba da djeluje na društveno-odgovoran način kao i plan aktivnosti koji bi se realizirao u okviru projekta. Kreirajte projekat i osmislite na koji način Žuja može biti pozitivan primjer u segmentu društvene odgovornosti na tržištu i odgovorna u zajednici u kojoj djeluje.

Pratite sve aktualnosti o natječaju i na Facebook eventu.

Prezentaciju natječaja možete vidjeti klikom na ovaj link.


Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.