JELEN BUSINESS CASE CHALLENGE 2020.

Jelen te zove na sedmo takmičenje u studiji slučaja! Okupi ekipu, osmislite projekat koristeći svoje znanje, kreativnost i uz timski rad osigurajte vrijedne nagrade i neprocjenjivo iskustvo!

Na koje teme se možete prijaviti?

 1. Digitalni Jelen
 2. Jelen i tvoj grad (regionalni pristup)
 3. Društveno-odgovorni Jelen (društveno-odgovorna kampanja)

Nagrade koje možete da osvojite?

 • Prvo mjesto – 1000 KM
 • Drugo mjesto – 500 KM
 • Treće mjesto – 300 KM

Kako do rješenja?

 • Napravite istraživanje/ anketu, pitajte prijatelje šta misle o Jelenu i dva glavna konkurenta.
 • Napravite istraživanje/ anketu na izabranu temu koje će biti osnova za kreiranje projekta.
 • Osmislite projekat na neku od zadanih tema.
 • Razradite projekat sa detaljno definisanim aktivnostima, vremenskim okvirom, zaključcima.
 • I na kraju, dobro se zabavite, doživite neprocjenjivo iskustvo i osvojite vrijedne nagrade!

Ko može da učestvuje?
Učešće mogu uzeti studenti svih fakulteta u timovima od dva ili tri člana!

Prijave slati na jelen.bcc@cerk.info

Prijavu možete preuzeti na ovom linku. Rok za slanje prijava je 07.12.2020. godine. “Prijava” je samo prijava tima (sa istog ili različitih fakulteta) sa osnovnim podacima.

Svi timovi koji se prijave do 20. novembra će imati mogućnost prisustvovati online događaju „MOLSON COORS BUSINESS ACADEMY“ na kojem će domaći i inostrani predavači govoriti o interesantnim temama iz oblasti marketinga, koja će biti korisna za izradu samih radova/rješenja.

Rok za predaju finalnih rješenja je 15.12.2020. godine.

Format finalnog rješenja: Prezentacija (u formatu po izboru) i projekat u WORD dokumentu (do 5 strana).

Ukoliko epidemiološki uslovi ne dozvole održavanje finala uživo, biće održano putem online platforme Zoom uz iste nagrade.

Srećno i živjeli!

Pogledajte opise ovogodišnjih tema:

Digitalni Jelen

Osmislite mobilnu aplikaciju za promociju u HORECA i trgovačkim lancima (fokus treba da bude na tome da potrošač za kupljenu određenu količinu Jelen piva odigra igru na tabletu/telefonu i osvoji neku od nagrada) Ili osmislite aplikaciju koja će omogućiti inovativan način promocije Jelen piva on-line (npr. jednostavna arkadna igra, pub kviz i sl.), sa fokusom na to da bude zabavna, da pruži korisne informacije i mogućnost za osvajanje neke od Jelen nagrada. Osmislite način promocije Jelen on-line aplikacije kroz medijske kanale (digital, radio, OOH, print) kao i nagrade, kako bi privukla što više korisnika.

Jelen i tvoj grad

Osmislite nastup Jelena po većim gradovima u regiji/ regijama (Krajina, Posavina, Semberija, Romanija, Hercegovina) i dodatno ga približite potrošačima. Osmislite način na koji Jelen treba da komunicira (lokalno relevantne poruke za veće gradove po regijama i vizuali po kojima su prepoznatljivi) i plan aktivnosti koje bi se realizovale u okviru projekta! Kreirajte inovativan način promocije (u skladu sa specifičnostima regije) kroz sve prodajne kanale (HoReCa, tradicionalne radnje, veliki trgovački lanci) i medijske kanale (TV, radio, OOH, digital, print) po regijama. Identifikujte specifičnosti regija i bitne događaje na kojima Jelen pivo treba da bude prisutno kao i nagrade za potrošače

Društveno-odgovorni Jelen

Osmislite društveno-odgovorne projekte koji bi se mogli realizovati kako bi unaprijedili stanje i dodatno izgradili imidž Jelen brenda. Osmislite kako Jelen treba da djeluje na na društveno-odgovoran način kao i plan aktivnosti koji bi se realizovao u okviru projekta. Kreirajte projekat i osmislite na koji način Jelen može biti pozitivan primjer u segmentu društvene odgovornosti na tržištu i odgovoran u zajednici u kojoj djeluje.

Pratite sve aktuelnosti i na fb eventu Jelen Business Case Challenge-a

Prezentaciju takmičenja možete pogledati klikom ovdje.


Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.