USPJEŠNO ODRŽANA PRVA MOLSON COORS BUSINESS AKADEMIJA

Molson Coors Business Akademija – online događaj u organizaciji kompanije Molson Coors i Centra za razvoj karijere uspješno je održana u periodu od 24. do 27. novembra. Desetine učensika prisustvovalo je nizu praktičnih radionica iz oblasti marketinga koje su vodili stručnjaci sa domaćim i međunarodnim iskustvom.

Svoje iskustvo i znanje sa učesnicima su podijelili: marketing menadžer Vladimir Rosić – trenutno odgovoran za brojne poznate brendove piva u BiH; viši asistent na ekonomskom fakultetu Anes Hrnjić – koji pored toga vodi najveći regionalni program za razvoj karijere mladih CEO; Lidija Šunjić, viši asistent na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru; client experience menadžer Andrea Đerman – čija su specijalnost media intelligence i social media analytics; Nikola Stokić – SAP konsultant u kompanijama Bosch i Lidl, te više asistentkinje na Fakultetu poslovne ekonomije Anja Rajak i Suzana Stevanović.

Vladimir Rosić iz kompanije Molson Coors BH nam je pričao o poslovanju u “novom normalnom”

Neke od tema radionica bile su: “Kako reagovati na ‘novo normalno’ u praksi”, “Put do uspjeha – kako razviti kreativnu ideju koristeći CANVAS model”, “Šta virtuelni svijet misli o vama”, “Upravljanje troškovima kao kamen temeljac svakog uspješnog poduhvata”.

Suzana Stevanović sa Fakulteta poslovne ekonomije Bijeljina polaznicima je približila računovodstvenu i finansijsku stranu poslovanja

Znanja stečena na radionicama i savjeti predavača koristiće učesnicima nadolazećeg “Jelen i Ožujsko Business Case Challenge” takmičenja prilikom kreiranja projektnog rješenja, ali i svim ostalim učesnicima akademije koji su svoje znanje unaprijedili u različitim sferama – od pisanja projektnih prijedloga i formiranja marketing strategije do razvoja poslovne ideje i kreiranja biznis modela.

Andrea Đerman iz kompanije Meltwater (Dubai) nam je pričala o digitalnom marketingu i društvenim mrežama

Realizacija Molson Coors Business Akademije pokazala je da novi, izazovni uslovi ne predstavljaju prepreku da kvalitetan sadržaj bude dostupan svim zainteresovanim mladim ljudima koji uviđaju značaj kontinuiranog usavršavanja na ličnom i profesionalnom planu.