MOLSON COORS BUSINESS ACADEMY 2021

Kompanija Molson Coors, jedan od svjetskih lidera u pivarskoj industriji, po drugi put zajedno sa CERK-om organizuju Molson Coors Business Academy. Akademija je savršen način da 2021. godinu završite sa vještinama potrebnim za realizaciju vaše ideje iz snova!


Akademija je otvorena svim punoljetnim mladim ljudima iz BiH, bilo da su studenti osnovnih studija, studenti mastera ili drugi mladi.
Posebno je korisna za buduće učesnike Ožujsko Jelen Business Case Challenge-a ali je otvorena i za učesnike koji samo žele da učestvuju na radionicama ove akademije!

Molson Coors Business Academy se realizuje kroz niz praktičnih radionica o marketingu, projektnom menadžmentu i razvoju ideje. Sve popraćeno međunarodnim iskustvom i korisnim savjetima naših predavača!

Način prijave:

Sve što trebate je da pošaljete email sa imenom, prezimenom i fakultetom koji pohađate (ako studirate) i na kontakt@cerk.info. Učešće je besplatno.

Business Academy će se održati u dva termina, u potpunosti online putem platforme Zoom.  i to:
30. oktobra 2021. godine i
– 6. novembra 2021. godine
.

Učesnici koji odslušaju Akademiju u cijelosti, dobijaju sertifikate o učešću!

Neke od tema radionica su:

  • Koja je to veza brendiranja i diferenciranja proizvoda?
  • Kako razviti digitalni poslovni model?
  • Zašto Tina Tarner nije bila u pravu: ipak nam treba još jedan heroj
  • Kako razviti ideju, proizvod i preduzeće?

…i mnoge druge a sve to od domaćih i međunarodnih uspješnih poslovih ljudi! Upoznajmo neke od ih!

Speakers of the MC Academy

Predavači na Molson Coors Business Academy su stručnjaci sa domaćim i međunarodnim iskustvom, kako u poslovnom, tako i u akademskom svijetu. Predstavljamo neke od predavača!

Gregor Cerinšek – Lead Project Manager IRI, Univerzitet u Ljubljani

Gregor Cerinsek vodeći je projekt menadžer na Institutu za inovacije i razvoj Univerziteta u Ljubljani (IRI UL), Slovenija. Gregor koordiniše tranzicijske univerzitetsko-poslovne inovacijske projekte i vodi multidisciplinarne istraživačke grupe koje realizuju razvojna istraživanja usmjerena na ljude, dovodeći ljude u razvojne procese kao aktivne sukreatore. Vanjski je stručnjak Evropske komisije koji procjenjuje kvalitet, relevantnost i uticaj projekata EU-a na području visokog obrazovanja, a dio je i stručnog panela na visokom nivou o razvoju i poboljšanju nastavnih planova i programa i strategija učenja za visoko i ne-visoko obrazovanje obrazovanje na području ključnih tehnologija koje omogućuju i napredne proizvodnje. On je autor nekoliko poglavlja u knjigama i nekoliko naučnih radova u različitim časopisima, uključujući Teaching antropology journal of the Royal Anthropological Institute, Journal of Intelligent Manufacturing, International Journal of Science Education, Lecture Notes in Computer Science i International Journal of Innovation and Learning.

Alja Gajšek – Program Director CEED Slovenija

Alja Gajšek – Program Director CEED Slovenija. U posljednjih 10 godina u CEED -u razvila je nove programe učenja i rješenja za osnivače različitih faza razvoja kompanija – od startupa do globalnih tehnoloških preduzeća. Pomogla je u izgradnji otvorene, saradničke i pouzdane zajednice, te pružila individualnu podršku nekoliko stotina osnivača povezujući ih s mentorima i širom međunarodnom mrežom. Prije CEED-a razvijala je dva časopisa – jedan preduzetnički GEA Forum i jedan studentski časopis Neo, gdje je bila glavna urednica. Koautorica je knjige Priče o uspjehu: Kako su 63 Slovenca postala uspješna (2008.). Završila je MBA – Master of Science in Business Administration. Alja je alumna Professional Fellow programa (2016.), a svoje vrijeme provedeno u SAD-u i godine u regionalnoj alumni mreži Catalyze opisuje kao inspirativno i life-changing iskustvo. Linkedin: https: //www.linkedin.com/in/aljagajsek/

Jasmin Marić, Business Development Manager, OLX BiH

Jasmin ima dugogodišnje iskustvo u projektima u oblasti IT-a, prodaje i razvoja poslovanja. Završio je Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu a istinska strast su mu IT proizvodi i usluge te digitalni poslovni modeli. Većina njegovog nedavnog radnog iskustva uključuje prodajno (preduzeće i maloprodaju) marketinško savjetovanje, digitalni marketing, istraživanje i poslovni razvoj u OLX BA (OLX Group, Naspers). OLX Grupa jedna je od najbrže rastućih mreža trgovačkih platformi na svijetu, koja djeluje u 30+ zemalja svijeta. Pomaže ljudima kupovati i prodavati automobile, pronaći stanove, zaposliti se, kupovati i prodavati kućanske potrepštine i još mnogo toga. S više od 20 omiljenih lokalnih marki, uključujući Avito, OLX, OLX Autos, Otomoto i Property24, njihova su rješenja izgrađena tako da budu sigurna, pametna i prikladna za klijente. U Olx-u je zaposleno 11.000+ ljudi koji radi na 5 kontinenata u kancelarijama širom svijeta. Osim korporativnih IT rješenja, Jasmin je i aktivan član lokalne startup scene na kojoj radi i mentoriše nekoliko startup projekata.

Dr Andrijana Mrkaić Ateljević, profesor Visoke škole za turizam i hotelijerstvo u Trebinju

Andrijana je profesor Visoke škole za turizam i hotelijerstvo, ima desetogodišnje iskustvo u radu sa studentima. Osnovne studije završila je na Fakultetu poslovne ekonomije u Bijeljini, magistarske na Ekonomskom fakultetu Pale, dok je doktorsku tezu pred petočlanom Komisijom odbranila na Fakultetu poslovne ekonomije u Bijeljini. Kao student stipendirana je od strane tadašnjeg Ministarstva nauke i tehnologije RS, Ministarstva prosvjete i kulture RS, te Fonda „Dr. Milan Jelić“ u kategoriji izuzetnih studenata. Bila je najbolji student  četvrte godine i student sa najvišim prosjekom ocjena među promovisanim diplomcima.

Stručne reference: veliki broj objavljenih radova, urednik većeg broja knjiga, saradnik na stručnim projektima, međunarodni recenzent „Oikos“ instituta u Bijeljini, zamjenik predsjednika Upravnog odbora Visoke Škole; predsjedavajući Senata Visoke škole (tematski), saradnik CERK-a.

Milana Tarlać, Talent Acquisition&Employee Experience Specialist, HTEC Group

Milana Tarlać je diplomirala na Ekonomskom fakultetu u Banjaluci. Trenutno radi na izradi master rada na Fakultetu za medije i komunikacije u Beogradu. Zaposlena u kompaniji HTEC Group na poziciji Talent Acquisition&Employee Experience Specialist. Više od 7 godina radi u oblasti ljudskih resursa i komunikacije. NLP Master i Profesional Couch. Maratonac na cesti i ultramaratonac na trail terenu. Voli da putuje i upoznaje nove ljude i kulture. 

Jovana Minić je internacionalni HR konsultant i karijerni kouč

Završila je internacionalne MBA studije u Sloveniji. Već 10 godina pomaže firmama da razvijaju svoje biznise kroz razvoj ljudi. Radila je u Sloveniji, Indiji, Egiptu i zemljama Balkana sa malim i velikim firmama u IT sektoru, kako bi zaposlili neophodan kadar i kreirali razvojne planove zaposlenih. Poslednje 2 godine aktivno radi sastartapima iz Švajcarske i Amerike na optimizaciji timova i procesa kako bi interna organizacija pratila skaliranje biznis modela.U svom iskustvu je imala prilike da radi sa ljudima sa svih kontinenata i uspešno generiše 500+ koučing sati u biznis/karijernom koučingu. Jovana je karijerni kouč po kompetencama Internacionalne Koučing Federacije.  Uživa da pomaže ljudima da dođu do karijerne jasnoće i rade svoj posao sa uživanjem. Ona je sertifikovani NLP Master, Erickson Coach, Points of You, High-Performance Team Coach. ..U slobodno vreme voli da putuje, čita knjige i obožava ronjenje.


Comments

4 responses to “MOLSON COORS BUSINESS ACADEMY 2021”

  1. […] Više o tome kako je Molson Coors Business Academy izgledala prošle godine, pogledajte ovdje. […]

  2. […] Više o tome kako je Molson Coors Business Academy izgledala prošle godine, pogledajte ovdje. […]

  3. […] Više o tome kako je Molson Coors Business Academy izgledala prošle godine, pogledajte ovdje. […]