GREEN TALENTS 2019 – FORUM ODRŽIVOG RAZVOJA


Zeleni talenti – Međunarodni forum za visok potencijal održivog razvoja održava se u organizaciji Ministarstva za obrazovanje i istraživanje Njemačke (BMBF).  Otvorene su prijave za zainteresovane kandidate.

Svake godine Njemačko federalno ministarstvo za obrazovanje i istraživanje (BMBF) organizuje forum pod nazivom “Zeleni talenti – Međunarodni forum za visok potencijal održivog razvoja” za promociju međunarodne razmjene inovativnih “zelenih” ideja. Nagrada se uručuje svake godine mladim istraživačima pod patronatom ministarke Anje Karliczek. Dobitnici dolaze iz raznih zemalja i naučnih disciplina i dobijaju priznanja za izvanredne uspjehe zato što čine naše društvo održivim. Dobitnici nagrada, koje određuje žiri sastavljen od njemačkih stručnjaka, dobiće jedinstven pristup državnoj istraživačkoj eliti. Ukoliko osvojite nagradu bićete pozvani na dvonedjeljni Naučni forum u Njemačkoj gdje ćete biti upoznati sa renomiranim istraživačkim postrojenjima i imaćete individualne sastanke sa njihovim stručnjacima.

Kako biste se prijavili morate imati barem 3 godine profesionalnog iskustva, odlično znanje engleskog i odlične ocjene. Ne smijete biti državljanin Njemačke. Potrebno je da ste fokusirani na održivi razvoj.

Rok za prijavu je 12. maj 2019.

Kako biste se prijavili ispunite onlajn aplikacionu formu na https://ptoutline.eu/app/greentalents2019