DODJELA CERKOVIH NAGRADA ZA 2019. GODINU

Centar za razvoj karijere je ove godine po drugi put organizovao dodjelu nagrada „Zlatni svjetionik“ – godišnje nagrade za pojedince, preduzeća, medije, organizacije i ustanove, koji svojim radom doprinose razvoju karijere mladih. Nagrada je ustanovljena s ciljem promocije pozitivnih primjera pojedinaca, preduzeća, medija, institucija i ustanova koji svojim radom i zalaganjem doprinose obrazovanju i razvoju mladih, njihovom usavršavanju i što kvalitetnijom pripremom za tržište rada koje ih očekuje.

Nagrade su dodjeljene u kategorijama: kompanija godine: SAP Slovenija ispred SAP Western Balkans za projekte širom Balkana; organizacija godine: SALTO Jugoistočne Evrope – nadležna agencija za projekte Erasmus+ za mlade ove regije; specijalna nagrada: Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u BiH za stipendije, projekte i programe usavršavanja koje podržavaju ili nude za mlade u našoj zemlji; istaknuti pojedinac: Vladimir Rosić, marketing menadžer u kompaniji Molson Coors d.o.o. Banja Luka; medijska ličnost godine: Vanja Furtula, Radio-televizija Republike Srpske; istaknuti student: Vladana Ritan, jedan od najboljih studenata Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci.

Između ostalog, dodijeljene su i Zlatne zahvalnice: Ekonomskim fakultetima Univerziteta u Mostaru, Sarajevu i Banjaluci, kompaniji Way7Technologies, gospođi Nikolini Kremenović iz kompanije Lanaco i gospodinu Srđanu Sukari iz kompanije JSGuru.

Svi dobitnici su svojim radom i zalaganjem podržali razvoj karijere mladih, motivisali ih na kontinuirano usavršavanje ili im ponudili različite programe usavršavanja i profesionalnog razvoja.