Besplatne radionice programiranja – basic | Banja Luka #Code

Da li si ikada željela/želioo da provjeriš da li je programiranje & web dizajn nešto čime bi se mogla/o baviti? Da li ti je bilo preskupo plaćati profesionalne kurseve a online kurseve su se činili predugi ili su bili na tebi nepoznatom jeziku?

Ukoliko je tvoj odgovor DA i željela/želio bi da dobiješ osnovno znanje o kodiranju, okušaš se u web dizajnu i provjeriš da li je to možda tvoja karijera budućnosti onda ti CERK i E-lab nude izvrsnu priliku!

Program Code.Innovate.Connect nudi priliku mladima da u Banjaluci, potpuno BESPLATNO, kroz četiri tematske radionice, steknu osnovna znanja iz kodiranja: HTML, CSS, SAPCloud i JavaScript!

Učesnici će imati priliku da prisustvuju besplatnim radionicama i steknu osnovna znanja u sljedećim područjima:
• 1. radionica: uvod u www – World Wide Web, osnove HTML-a i CSS-a u razvoju web stranica i opis SAP Cloud Platforme (SCP)
• 2. radionica: napredni CSS i korišćenje Bootstrapa
• 3. radionica: kreiranje sopstvenog sajta koristeći postojeće šablone, postavljanje na SCP, osnove JavaScripta
• 4. radionica: JavaScript programiranje i zaključak programa.

Termini radionica su: 12.9. (srijeda), 19.9. (srijeda), 24.9. (ponedjeljak) i 26.9. (srijeda), sve u periodu od 16:00 do 20:00 časova u Računarskoj sali Ekonomskog fakulteta u Banjoj Luci. Predavači su master informacionih sistema i tehnologija i master elektrotehnike (računarski smjer) sa dugogodišnjim iskustvom u programiranju.

ALI iako su radionice besplatne, učesnici se prijavom obavezuju na pohađanje sve četiri radionice – tako da provjerite datume i termine prije same prijave da ne zauzimate mjesto nekome ko je zaista zainteresovan. Broj učesnika je ograničen projektnim okvirom i primjenjuje se po principu “ko se prije prijavi, osigurava mjesto”.

Iako je prijava na CIC web stranici na engleskom jeziku (zbog regionalnog održavanja projekta), same radionice kodiranja su u potpunosti na srpskom jeziku. Znanje engleskog jezika nije preduslov!

DODATNO:
Učesnici radionica, kao i svi drugi, mogu se takođe prijaviti za učešće u programu Innovate. To je program takmičenja u poslovnoj studiji slučaja na teme: pametni gradovi “smart city”, pametna naselja “smart vilages” i sportski podaci “sport data”. U ovom dijelu programa formiraju se timovi koji rade na kreiranju rješenja i prezentaciji istih stručnom žiriju. Pobjednik polufinala u Banjaluci odlazi na regionalno finale u Ljubljanu, gdje se bore za glavnu nagradu od 3.500 eura sa timovima iz Beograda, Zagreba, Skoplja i Ljubljane. Napomena: nakon prijave timovi dobijaju informacije o konkretnoj studiji slučaja na kojoj rade.

Registracija sa osnovnim informacijama je preko web stranice: https://cicproject.org/code-bih/. Učesnici programa u Banjaluci biraju “BiH” za zemlju, a zatim, zavisno od želje samo Code dio, samo Innovate dio ili oba dijela.

Organizator je obezbedio osvježenje i zakusku za učesnike, kao i sertifikate za uspješne polaznike. Program se realizuje u saradnji sa sa regionalnim koordinatorom, organizacijom Ypsilon iz Ljubljane i podršku vodeće tehnološke kompanije SAP (https://www.sap.com/). Radionice su dio aktivnosti Fabrike Znanja (Knowledge Factory), projekta podržanog kroz grant Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BiH. 

Više informacija može se naći na web stranici: https://cicproject.org/ ili putem emaila kontak@cerk.info ili ba@cicproject.org

Pratite Facebook event takođe!

Update (5.9.2018.): prijave na radionice su zatvorene! Pratite www.cerk.info za druge programe!