Uspješne priče: Ožujsko i Jelen Business Case Challenge!

U saradnji sa kompanijom Molson Coors i ove godine smo uspješno organizovali studentska takmičenja zasnovana na rješavanju poslovnih studija slučajeva i to za dva pivarska brenda: Jelen Business Case Challenge i Ožujsko Business Case Challenge!

Naime, prvo je 20. decembra 2018. godine održano finale Ožujsko Business Case Challenga na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu u koordinaciji sa Centrom za razvoj karijere ovog fakulteta. U konkurenciji 17 prijavljenih timova sa prostora BiH ali i Hrvatske i Srbije timovi iz Banjaluke i Sarajeva su podjelili prvo mjesto. Tim M&M sa Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci je zajedno sa timom studenata Newoice sa Ekonomskog fakulteta u Sarajevu podijelio prvo mjesto u konkurenciji 9 timova finalista. Oba tima su prezentovala idejna rješenja koja su podrazumijevalo pokretanje novog brenda craft piva.

Dan kasnije, 21. decembra 2018. godine na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci, održan je peti, jubilarni, Jelen Business Case Challenge. U konkurenciji 32 prijavljena tima, iz Banje Luke, Bijeljine, Sarajeva, Zenice i Istočnog Sarajeva ali i Srbije, tim MYM sa Fakulteta poslovne ekonomije iz Bijeljine je odnijeo pobjedu. Drugo i treće mjesto pripalo je studentskim timovima sa Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci.

Takmičenja su realizovana u partnerstvu sa Ekonomskim fakultetom Univerziteta u Banjoj Luci, Ekonomskim fakultetom Univerziteta u Sarajevu i Fakultetom poslovne ekonomije Bijeljina uz pokroviteljstvo kompanije Molson Coors. U stručnom žiriju u oba grada su bili prof. dr Perica Macura, redovni profesor iz marketinga, gospodin Vladimir Rosić ispred kompanije Molson Coors i viši asistent Ljubiša Mićić. U Sarajevu dodatni član žirija je bio viši asistent Anes Hrnjić dok su na finalu u Banjoj Luci učestvovali i asistentica Anja Rajak sa Fakulteta poslovne ekonomije iz Bijeljine i Elvis Mujkić, student pobjednik prošlogodišnjeg takmičenje Jelen Business Case Challenge.

Raduje nas što su dosadašnji pobjednici u pet godina održavanja takmičenja dolazili iz različitih gradova ali i bili različitih obrazovnih profila: od studenata ekonomije i prava do studenata elektro-tehnike, informatike i političkih nauka. Ta multidisciplinarnost je značajno doprinijela kvalitetu samog takičenja. Radujemo se novim izazovima u 2019. godini!