STIPENDIJE UNIVERZITETA U KLAGENFURTU ZA MASTER STUDIJE

Otvoren je stipendijski konkurs Univerziteta u Klagenfurtu za master studije. Stipendije se dodjeljuju u oblasti matematike, elektrotehnike, informacionog inženjerstva, računarstva i poslovnih informacionih sistema.

U saradnji sa Koruškom privrednom komorom (VKO) i Federacijom austrijskih industrija (IV), stipendisti će dobiti podršku u pronalaženju plaćenog staža u prvoj godini magistarskog programa. Stipendistima će biti omogućeno da finansiraju drugu godinu magistarskog programa plaćenom praksom, koja je takođe dio nastavnog plana i programa.

Mjesečna stipendija za vrijeme trajanja u periodu maksimalno 12 mjeseci je 650 eura, dok jednokratni paušalni iznos za putne troškove je između 25 EUR i 600 eura.

Ciljna grupa su studenti koji žele da pohađaju jedan od sledećih master programa: Master iz matematike; Master iz informatike; Master u oblasti upravljanja informacijama; Master informacionog i komunikacionog inženjerstva (ICE).

Kandidati iz trećih zemalja (zemlje koje nisu članice EU / EEA ili Švajcarska) će morati da dostave dokaz o dodatnim sredstvima austrijskom rezidencijalnom organu prilikom podnošenja zahteva za „dozvolu boravka studenta“.

Stipendisti će biti oslobođeni plaćanja školarine za magistarski program na Univerzitetu u Klagenfurtu biće im pružena pomoć prilikom rezervacije smještaja i prijavljivanja za zdravstveno osiguranje studenata u Austriji.

U slučaju da kandidati nisu dobili Bečelor diplomu u vrijeme podnošenja zahtjeva, dovoljan je transkript zapisa.

Detaljnije na:

Katharina Engel: katharina.engel@oead.at

Univerzitet u Klagenfurtu: technology.grants@aau.a