Stipendije Univerziteta Fridrih Šiler za studente društvenih nauka

“Corridors fellowship” stipendijski program nudi priliku za svim mladim pojedincima da studiraju na Univerzitetu Fridrih Šiler (Jena, Njemačka). Program je namijenjen kandidatima koji dolaze iz društvenih nauka, a tiče se održavanja mira i stabilnosti.

OPIS

Svi kandidati koji žele da studije nastave u oblasti održavanja mira i stabilnosti su kvalifikovani za prijavu. Trajanje programa je mjesec dana i u potpunosti je finansiran od strane univerziteta. Posjedujemo najopremljenije učionice, sveukupan materijal koji vam je potreban. Takođe, dobijate priliku da učestvujete u našoj međunarodnoj ljetnoj školi u septembru 2019. godine.

USLOVI

Da biste se prijavili, potrebno je da priložite doktorsku disertaciju na neku od oblasti vezanih za program. Pravo prijave imaju svi koji su kandidati za doktorske studije ili su ostvareni akademici u oblasti saradnje sa istočnom Evropom i Rusijom. Kandidate će birati profesori koji imaju veliko iskustvo na polju održavanja mira i stabilnosti.

NAČIN PRIJAVE

Da biste se prijavili, potrebno je da pošaljete CV na mejl adresu: relitz@opencorridors.de

Rok za prijavu je 15. april 2019. godine.

Detaljnije: https://www.opencorridors.de/what-we-do/corridors-fellowships/?fbclid=IwAR0oxdaGfLy4G937XdQeJVdHwaZKcWBymD59BjFQ6eSsqoFqp4oQkKqDRMU