POZIV ZA UČESNICE NA PROJEKTU „Ženski (ne)diskriminisana!“

Pozivamo zainteresovane majke djece OSI kategorije sa područja banjalučke regije (Banja Luka, Čelinac, Laktaši, Kotor Varoš, Prijedor) da prisustvuju Radionici 1 u sklopu  projekta „Ženski (ne)diskriminisana!“

Ova radionica se realizuje  u okviru programa “Jednakost za sve – Koalicija organizacija civilnog društva u borbi protiv diskriminacije”, kroz Program grantova u okviru kojeg Centar za razvoj karijere provodi projekat “Ženski (ne)diskirminisana”. Projekat finansiraju USAID i Fond otvoreno društvo BiH.

Osnovni cilj projekta je unaprijeđenje položaja majki djece sa posebnim potrebama u oblasti zapošljavanja u lokalnim zajednicama kroz efikasniju primjenu Zakona o zabrani diskriminacije BiH i nacrt dokumenta za započinjanje procedure izmjene i dopune zakona.

Konkretnije, kroz radionicu 1 (maj 2017.) i radionicu 2 (septembar 2017) želimo postići:

  • Upoznavanje i osnaživanje majki djece sa posebnim potrebama sa zakonskim regulativama i mehanizmima u oblasti zapošljavanja.
  • Potaknuti donosioce odluka u lokalnim zajednicama za aktivnije razmatranje rješenja i programa podrške u oblasti zapošljavanja za populaciju majki djece OSI kategorije
  • Opšta populacija informisana o problemima majki djece OSI kategorije u oblasti zapošljavanja (i o potencijalnim rješenjima)

Radionica 1: “Zakon i diskriminacija” (Pojam diskriminacije i diskriminacija majki djece OSI kategorije: Zakon o radu i zapošljavanju, Korelacija zakona prema majkama djece OSI kategorije, Specifičnost zakonske regulative u pogledu zapošljavanja majki djece OSI kategorije)

Kada: 27.05.2017. (10h-16h)

Gdje: Banja Luka, Staklenac – park Petar Kočić

Broj učesnica: 40

Prijavu preuzeti ovde.

Popunjenu prijavu poslati do 23.05.2017. na e-mail adresu: kontakt@cerk.info NAPOMENA: Kako bismo olakšali način prijave, udruženja koja su u kontaktu sa majkama djece OSI kategorije, mogu poslati kolektivne prijave za više majki.

Troškovi prevoza i osvježenja pokriveni od strane organizatora.

Očekujemo Vaše prijave da zajedno postignemo bolji položaj za majke djece OSI kategorije!

Podržano od: