POZIV PREDUZETNICIMA I INOVATORIMA ZA IDEJE KOJE MOGU POMOĆI TURISTIČKOM SEKTORU

UNWTO (Svjetska turistička organizacija) je uz podršku Svjetske zdravstvene organizacije pokrenula inicijativu pod nazivom “UNWTO Healing Solutions Challenge”. Inicijativa je namjenjena preduzetnicima i inovatorima za dostavljanje ideja koje mogu pomići turističkom sektoru da ublaže uticaj pandemije i ubrzaju napore za oporavak turističkog sektora.

Tražiće se rješenja u 3 glavne oblasti:

  • Izlječenje za ljude: rješenja usredsređena na mjere bezbjednosti, metode saniranja, rano otkrivanje, između ostalog za turističke zainteresovane strane (koje treba da koriste turisti, turistički zaposleni i korporacije).
  • Liječenje za prosperitet: rješenja usmjerena na digitalne aplikacije za turizam, ekonomiju dijeljenja, kružnu ekonomiju, upravljanje prihodima, oporavak potražnje, investicije, između ostalih oblasti, koja će se primjeniti za cijeli sektor u bliskoj i dugoj budućnosti.
  • Liječenje odredišta: rješenja usmjerena na tehnike oporavka za destinacije: krizna komunikacija, upravljanje krizama, mobilnost, rebrendiranje turističkih destinacija, oporavak povjerenja u putovanja, između ostalih srodnih oblasti.

Učesnici će proći proces u 2 faze: apliciranje i procjenu Ekspertskog komiteta za procjena spremnosti za isporuku i prilagodljivost u različite zemlje. Nakon toga, rješenja će biti objavljena kako bi se vladama mogle pružiti najbolji provajderi za oporavak turizma; sprovešćemo prezentaciju za sve vas, izvršiće se podjela rješenja za najinovativnijeg digitalnog prostora; i povezivaćemo startapove u UNWTO Inovativnu mrežu, sa više od 6500 kontakt tačaka iz preduzetništva, korporacija, javnih institucija, obrazovnih institucija, inkubatora i investitora.
Obrazac za registraciju naći ćete na https://www.unwto.org/healing-solutions-tourism-challenge

Rok za podnošenje prijava je 15. april 2020.


Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.