POSTANITE STIPENDISTA CERN-A

CERN-ov evropski istraživački savjet je raspisao konkurs za stipendije. Stipendija je dostupna za kandidate iz svih zemalja, koji su dolazi iz oblasti fizike, hemije i inženjerstva.

Koristeći najveće i najsloženije svjetske naučne instrumente, istražuju se osnove sastojaka materije – fundamentalne čestice koje su stvorene da se sudaraju skoro brzinom svjetlosti. Iz tog procesa fizičari izvlače zaključak o tome kako čestice komuniciraju i obezbjeđuje se uvid u fundamentalne zakone prirode. Prijedlog istraživanja trebalo bi da se uklapa u CERN-ove programe istraživanja i razvoja i da se izvodi prema radnom planu koji je iznijet u dozvoljenom Ugovoru Evropskog istraživačkog savjeta.
CERN bi veoma volio da stekne koristi od stručnosti, posvećenosti i strasti prijavljenih. Zauzvrat, CERN obezbjeđuje:
• Ugovor za člana CERN osoblja za odgovarajuću dužinu ERC stipendije, do maksimum pet godina
• Pokriće obimnim CERN-ovim zdravstvenim sistemom (za prijavljenog, supružnika i djecu) i članstvo u CERN-ovom penzionom fondu
• Zavisno od individualnih okolnosti, početnu stipendiju, isplate za porodicu, dijete i novorođenče, kao i putne troškove do i od Ženeve
• 2,5 dana plaćenog odsustva mjesečno
• Pristup formalnom treningu u CERN-u, kao i interni kursevi jezika za engleski i/ili francuski

o Mogu se prijaviti kandidati svih nacionalnosti.
o Za početak prijava za stipendije: 2-7 godina iskustva poslije steknute doktorske (ili ekvivalentne) diplome i izvještaj sa naučnim postignućem koji mnogo obećava.

NAČIN PRIJAVE
 CV
 lista deset najvažnijih publikacija ili zapisa, sa oznakom gdje je prijavljeni glavni saradnik ili ko-autor
 ispunjen kratak pregled predloga za ERC stipendiju, na pet strana
 tri pisma preporuke (mogu se poslati u vrijeme prijave, ako su pri ruci, ali biće poslat i link čim se podnese prijava, da se proslijedi određenima da sa povjerenjem pošalju svoja pisma)
Prije slanja prijave pod CERN objavom za slobodno radno mjesto, mora se obavijestiti kancelarija CERN-a za EU na: eu.projects@cern.ch kao i rukovodeće odjeljenje CERN-a o namjeri za prijavu.

Detaljnije: https://jobs.smartrecruiters.com/…/9c273a7e-fd4c-4f96…

Izvor: mladiinfo.me


Comments

One response to “POSTANITE STIPENDISTA CERN-A”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.