Ožujsko Business Case Challenge 2019

Okupi ekipu i odazovi se na Ožujsko Business Case Challenge!

Žuja te zove na takmičenje u studiji slučaja! Budi kreativan, osmisli projekt i osvoji vrijednu nagradu!

Smatraš da si kreativan/na? Vjeruješ da tvoji prijatelji i ti imate ideje koje su originalne, zanimljive i primjenjive?
Okupi ekipu,  osmislite projekt koristeći svoje znanje, kreativnost i uz timski rad osigurajte vrijedne nagrade i neprocjenjivo iskustvo!

Odaberi jednu od sljedećih tema:
1. Digitalna Žuja
2. Žuja u lokalnoj zajednici (regionalni pristup, društveno odgovorna kampanja/projekti)
3. Žuja u posebnim prilikama

Učestvuj u takmičenju, pokaži svoje znanje, zabavi se i OSVOJI JEDNU OD VRIJEDNIH NAGRADA:
1. 1000KM za prvo mjesto
2. 500KM za drugo mjesto
3. 300KM za treće mjesto ili
Specijalnu nagradu za najkreativniji tim!

Kratke prijave timova (2-4 člana) slati imejlom na  ozujsko.bcc@cerk.info. Nakon slanja jednostavne prijave timovi dobijaju postavku studije slučaja i rade na pripremi rješenja!
Rok za prijavu tima je nedjelja 8.12.2019. (zaključno sa 23:59h) nakon čega timovi rade na rješenju do 15.12.2019. godine! 

Kako do rješenja?

 • Napravite istraživanje/ anketu, pitajte prijatelje šta misle o Ožujsko brandu, o njegovim prednostima i nedostacima, o konkurenciji na tržištu, i napravite SWOT analizu Ožujskog piva i dva glavna konkurenta na tržištu BiH.
 • Napravite istraživanje/ anketu na izabranu temu koje će biti osnova za kreiranje projekta.
 • Osmislite projekt na neku od zadanih tema.
 • Razradite projekt sa detaljno definiranim aktivnostima, vremenskim okvirom, zaključcima.
 • I na kraju, dobro se zabavite, doživite neprocjenjivo iskustvo i osvojite vrijedne nagrade!

Obavezni dio rješenja! Napravite:

 • Anketu (vezano za Ožujsko pivo kao i odabrani projekt)
 • SWOT analiza Ožujskog piva i konkurentskih brandova
 • Razrađen projekt sa detaljno definiranim aktivnostima, vremenskim okvirom i zaključcima
 • Osmišljene inovativne promotivne aktivnosti
 • Zahtjeve u skladu sa odabranom temom

Odaberi jednu od tema:

 1. Digitalna Žuja

Osmislite mobilnu aplikaciju za promociju u HORECA i trgovačkim lancima (fokus treba da bude na tome da potrošač za kupljenu određenu količinu Ožujsko piva odigra igru na tabletu/telefonu i osvoji neku od nagrada) Ili  osmislite aplikaciju koja će omogućiti inovativan način promocije Žuje on-line (npr. jednostavna arkadna igra, pub kviz i sl.), sa fokusom na to da bude zabavna, da pruži korisne informacije i mogućnost za osvajanje neke od Žuja nagrada. Osmislite način promocije Žuja on-line aplikacije kroz medijske kanale (digital, radio, OOH, print) kao i nagrade,  kako bi privukla što više korisnika.

 • Žuja u lokalnoj zajednici

Osmislite nastup Žuje po regijama i/ili većim gradovima u BiH (Mostar, Sarajevo, Tuzla, Zenica itd.) i brand dodatno približite potrošačima. Osmislite način na koji Žuja treba da komunicira (lokalno relevantne poruke po kantonima i/ili većim gradovima i vizualni po kojima su prepoznatljivi) i plan  aktivnosti  koje  bi se realizirale u okviru projekta! Kreirajte inovativan način promocije (u skladu sa specifičnostima kantona i/ili gradova) kroz sve prodajne kanale (HoReCa, tradicionalne radnje, veliki trgovački lanci) i medijske kanale (TV, radio, OOH, digital, print). Identificirajte  specifičnosti kantona i/ili gradova i bitne događaje na kojima Žuja treba da bude prisutna kao i nagrade za potrošače. Osmislite društveno-odgovorne projekte koji bi se mogli realizirati u lokalnim zajednicama kako bi unaprijedili stanje i dodatno izgradili imidž Ožujsko brendi.

 • Žuja u posebnim prilikama

Osmislite kako na inovativan način povezati Žuju sa potrošačima, kako bi Žuja postalo neizostavan dio njima dragih trenutaka (rođenje djeteta, proslave,  diplomiranje, okupljanje sa prijateljima, praćenje sportskih događaja i sl.). Osmislite kako Žuja treba da komunicira sa potrošačima u tim posebnim prilikama kao i plan aktivnosti koji bi se realizirao u okviru projekta! Osmislite inovativan način promocije kroz sve prodajne kanale (HoReCa, tradicionalne radnje, veliki trgovački lanci), nagrade za potrošače kao i komunikaciju i nagradne konkurse u okviru Žuja digitalnih kanala (FB, Instagram, YouTube).

Više informacija o kompaniji Molson Coors, brendovima i problemima studije slucaja u prezentaciji koju možete koristiti za pripremu rješenja.

Termin finala na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu će biti javljeni timovima nakon dostavljanja finalnih rješenje! Finalni timovi koji ne dolaze iz Sarajeva će imati pokrivene putne troškove.
Prijaviti se mogu svi punoljetni studenti javnih i privatnih visokoškolskih ustanova.

Za više informacija pratite Facebook event i portalu www.cerk.info