Okupi ekipu i odazovi se na 6. Jelen Business Case Challenge!

Jelen te zove na šesto takmičenje u studiji slučaja! Budi kreativan, osmisli projekat i osvoji vrijednu nagradu!
Smatraš da si kreativan/na? Vjeruješ da tvoji prijatelji i ti imate ideje koje su originalne, zanimljive i primjenjive?
Okupi ekipu,  osmislite projekat koristeći svoje znanje, kreativnost i uz timski rad osigurajte vrijedne nagrade i neprocjenjivo iskustvo!

Odaberi jednu od sljedećih tema:

 1. Digitalni Jelen
 2. Jelen u lokalnoj zajednici (regionalni pristup, društveno odgovorna kampanja/ projekti)
 3. Jelen u posebnim prilikama

Učestvuj u takmičenju, pokaži svoje znanje, zabavi se iOSVOJI JEDNU OD VRIJEDNIH NAGRADA: 1000KM za prvo mjesto 500KM za drugo mjesto 300KM za treće mjesto.
Tu je i specijalna nagrada za najkreativniji tim

Rok za prijavu tima je nedjelje 8.12.2019. (zaključno sa 23:59h) nakon čega timovi rade na rješenju do 15.12.2019. godine! 
Kratke prijave timova (2-4 člana) slati imejlom na jelen.bcc@cerk.info. Prijave možete preuzeti na linku.

Finale će se održati u Banjoj Luci čemu će biti obavješteni timovi sa uspješno poslatim potpunim rješenjem. Finalni timovi kojie ne dolaze iz Banje Luke će imati pokrivene putne troškove i smještaj. Svi prjavljeni timovi će po primitku dobiti primjer urađenog rješenja.

Kako do rješenja?

 • Napravite istraživanje/ anketu, pitajte prijatelje šta misle o Jelen brendu, o njegovim prednostima i nedostacima, o konkurenciji na tržištu, i napravite SWOT analizu Jelen piva i dva glavna konkurenta na tržištu BiH.
 • Napravite istraživanje/ anketu na izabranu temu koje će biti osnova za kreiranje projekta.
 • Osmislite projekat na neku od zadanih tema.
 • Razradite projekat sa detaljno definisanim aktivnostima, vremenskim okvirom, zaključcima.
 • I na kraju, dobro se zabavite, doživite neprocjenjivo iskustvo i osvojite vrijedne nagrade!

Obavezni dio rješenja! Napravite:

 • Anketa na tržištu (vezano za Jelen pivo i odabrani projekat)
 • SWOT analiza Jelen piva i konkurentskih brendova
 • Razrađen projekat sa detaljno definisanim aktivnostima, vremenskim okvirom i zaključcima
 • Osmišljene inovativne promotivne aktivnosti
 • Zahtjevi u skladu sa odabranom temom

Odaberi jednu od tema:

 1. Digitalni Jelen

Osmislite mobilnu aplikaciju za promociju u HORECA i trgovačkim lancima (fokus treba da bude na tome da potrošač za kupljenu određenu količinu Jelen piva odigra igru na tabletu/telefonu i osvoji neku od nagrada) Ili  osmislite aplikaciju koja će omogućiti inovativan način promocije Jelen piva on-line (npr. jednostavna arkadna igra, pub kviz i sl.), sa fokusom na to da bude zabavna, da pruži korisne informacije i mogućnost za osvajanje neke od Jelen nagrada. Osmislite način promocije Jelen on-line aplikacije kroz medijske kanale (digital, radio, OOH, print) kao i nagrade,  kako bi privukla što više korisnika.

 • Jelen u lokalnoj zajednici

Osmislite nastup Jelena po većim gradovima u regiji/ regijama (Krajina, Posavina, Semberija, Romanija, Hercegovina) i dodatno ga približite potrošačima. Osmislite način na koji Jelen treba da komunicira (lokalno relevantne poruke za veće gradove po regijama i vizuali po kojima su prepoznatljivi) i plan  aktivnosti  koje  bi se realizovale u okviru projekta! Kreirajte inovativan način promocije (u skladu sa specifičnostima regije) kroz sve prodajne kanale (HoReCa, tradicionalne radnje, veliki trgovački lanci) i medijske kanale (TV, radio, OOH, digital, print) po regijama. Identifikujte  specifičnosti regija i bitne događaje na kojima Jelen pivo treba da bude prisutno kao i regionalne nagrade. Osmislite društveno-odgovorne projekte koji bi se mogli realizovati u lokalnim zajednicama kako bi unaprijedili stanje i dodatno izgradili imidž Jelen brenda.

 • Jelen u posebnim prilikama

Osmislite kako na inovativan način povezati Jelen pivo sa potrošačima, kako bi ono postalo neizostavan dio njima dragih trenutaka (rođenje dijeteta, slave, momačke/djevojačke večeri, diplomiranje, okupljanje sa prijateljima, praćenje sportskih događaja i sl.). Osmislite kako Jelen treba da komunicira sa potrošačima u tim posebnim prilikama kao i plan aktivnosti koji bi se realizovao u okviru projekta! Osmislite inovativan način promocije kroz sve prodajne kanale (HoReCa, tradicionalne radnje, veliki trgovački lanci), nagrade za potrošače kao i komunikaciju i nagradne konkurse u okviru Jelen digitalnih kanala (FB, Instagram, YouTube).

Više informacija o kompaniji Molson Coors, brendovima i problemima studije slucaja na prezentaciji koju možete pogledati na linku.

Pratite informacija na Facebook događaju i na portalu www.cerk.info


Comments

One response to “6. Jelen Business Case Challenge”

 1. […] Данијеле Рајић, учестовали су 21.12.2019. на такмичењу JELEN BUSINESS CASE CHALLENGE у организацији компаније Molson Цоорс и Центра за развој […]