“MASTER MIND” STIPENDIJE ZA MASTER STUDIJE U BELGIJI

Otvoren je stipendijski konkurs vlade belgijske regije Flandrija za međunarodne studente koji će započeti master studije u akademskoj 2020/2021. godini. Stipendije se dodjeljuju za master studije iz bilo koje oblasti na univerzitetima u Flandriji.

Cilj programa je da ispromoviše Flandiju i Brisel kao vrhunske lokacije za studiranje. U ponudi je oko 30 stipendija za međunarodne studente. Stipendije se dodjeljuju u iznosu od 8000 eura godišnje za period od jedne do dvije godine u zavisnosti od trajanja studijskog programa. Izbor kandidata se vrši na osnovu akademskog uspjeha iz prethodnog nivoa obrazovanja. Mogu se prijaviti i kandidati koji učestvuju u programima studentske mobilnosti.

Mogu se prijaviti kandidati koji nisu završili osnovne studije u Flandriji. Potreban je dokaz o poznavanju engleskog jezika. Kandidati koji su već upisali magistarske studije u Flandriji se ne mogu prijaviti za stipendiju jer je namijenjena isključivo novim studentima.

Da biste se prijavili odaberite neki od ponuđenih univerziteta na: http://www.studyinflanders.be/…/master-mind-scholarships/, i upišite se na željeni magistarski studijski program univerziteta.

Rok za prijavu je 30. april 2020. godine.

Detaljnije: http://www.studyinflanders.be/…/master-mind-scholarships/.


Comments

One response to ““MASTER MIND” STIPENDIJE ZA MASTER STUDIJE U BELGIJI”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.