Ljetnja EDIT škola u BiH!

Ove godine, EDIT ljetna škola slavi 20 godina postojanja! Ljetna škola se odvija u većini glavnih Comtrade ureda. EDIT je prvenstveno namijenjen studentima koji žele da dopune svoje akademsko znanje s praktičnim iskustvom. Učešće u ovom projektu će omogućiti studentima da steknu dublje uvide u funkcionalnosti kompanije i pružiti priliku da iskuse kako je kada učestvujete  u pravom projektu u poslovnom svijetu. Zbog različitih grupa sudionika različitih profila, znanja i navika, studenti će biti u stanju da se testiraju i prošire svoj timski rad ,vještine i radna ponašanja. Za studente, ovo je savršena prilika ne samo za upoznavanje sa kompanijom, već da se nađu u samom centru  inovacija iz tehnologije! Projekti su bazirani na  aktuelnim temama i omogućuju studentima da prate tok inovacija.

EDIT ljetna škola je idealno mjesto za implementaciju teoretskog znanja u profesionalnom radnom okruženju i za rješavanje problema, kao dio grupe. EDIT nije samo obična ljetna škola, jer osim stručnog znanja, studenti koji učestvuju će proširiti svoju stručnost u upravljanju projektima pomoću agilnih metoda, životnom ciklusu programskih rješenja,timskom radu.

#EDIT 2016 teme

Sarajevo, 11-22.jul: Internet of Things and Microservices – “Match made in heaven”

Banja Luka,11-22.jul: CloudTreasureHunt aplikacija

Sve troškovi ljetne škole EDIT će snositi kompanija  Comtrade, a učesnici neće imati nikakvih troškova. Comtrade će se pobrinuti za dobro raspoloženje učesnika, te za  sve ostalo  što je potrebno učesnicima kako bi pravilno pohađali ljetnu školu.

 

Prijave za EDIT 2016

Broj učesnika je ograničen, stoga pozivamo sve koji su zainteresovani da popune online prijavu, i nadamo se, postanu novi članovi EDIT 2106.

Krajnji rok za podnošenje prijava je 14.06.2016, a o konačnoj odluci ko je prošao selekciju biće obavešteni svi registrovani kandidati najkasnije do 30.06.2016.

Pozivamo vas da nas pratite našu stranicu na Facebook-u, a za sve dodatne informacije možete nam pisati na edit.ba@comtrade.com.

 

Više informacija (izvor) možete pronaći ovdje.