KONKURS SAVJETA EVROPE ZA DODJELU NAGRADA NOVINARIMA

Savjet Evrope raspisao je konkurs za dodjelu Evropske nagrade za štampu. Konkurs je otvoren za novinare iz zemalja članica Savjeta Evrope, a nagrade iznose 10.000€ po kategoriji.

Evropska nagrada za štampu i odlično novinarstvo dodjeljuje se u četiri različite kategorije i to: Nagrada za izvještavanje o istraživanju, Nagrada za izvještaj, Nagrada za mišljenje i Nagrada za inovacije. Nagrada za svaku kategoriju iznosi 10.000 EUR i ona će se moći potrošiti gdje god je to moguće za lični projekat novinara koji bi za uzvrat mogao da obogati praksu u novinarstvu.

Sudije za Evropsku nagradu dodjeljuju posebnu nagradu za odlično novinarstvo jednom upečatljivom članku koji prkosi kategorijama i disciplinama. Odabrani radovi biće objavljeni na web stranici Evropske nagrade za štampu.

Svaki novinar koji radi u bilo kojoj od 47 zemalja Savjeta Evrope može se takmičiti za Evropsku nagradu za štampu. Članci mogu biti napisani na bilo kojem jeziku ali moraju imati verziju na engleskom jeziku napisanu maksimalno do 250 riječi koje objašnjavaju temu članaka.

Ako vam je potrebna pomoć u pisanju članka na engleskom jeziku, obratite nam se na web adresi: europeanpressprize.com

Popuniti obrazac za prijavu i poslati na web adresu:http://www.mladiinfo.eu/…/european-press-prize…/…

Rok za prijavu je 31. decembar 2019. godine

Detaljnije: http://www.mladiinfo.eu/…/european-press-prize…/…