KAKO DIREKTORI NAJVEĆIH KOMPANIJA RJEŠAVAJU MEJLOVE?

Zatrpan inbox i desetine mejlova dnevno su svakodnevica na poslu. Pročitati i odgovoriti na svaki od njih je mukotrpan posao. No, jeste li se ikada zapitali kako je tek direktorima najvećih kompanija, poput Apple-a i Amazona, te kako oni rješavaju svoj zatrpan inbox?

Kada dnevno primate preko 150 poslovnih e-mailova to može biti prilično zahtjevno za bilo koga. Te količine znaju se samo povećavati kada se nađete na nekoj šefovskoj poziciji.  Pa kako se onda ljudi poput Billa Gatesa, Jeffa Bezosa ili Tima Cooka nose s nagomilanim mailovima u svojem inboxu?

Jeff Bezos, Amazonov šef poznat je po tome da zna izluđivati zaposlenike prosljeđivanjem poruke na koju doda samo jedan znak – upitnik. “Kada Amazonov zaposlenik dobije Bezosov upitnik u e-mailu, to je kao da su dobili tempiranu bombu. Puste sve što su radili u tom trenutku da smjesta istraže sve što trebaju kako bi pripremili odgovarajući odgovor za moćnog šefa”, otkrio je Business Insider.

Arianna Huffington, suosnivačica vrlo uspješnog američkog portala Huffington Post ima tri pravila za e-mail:
a) Ne otvara e-mailove 90 minuta prije spavanja
b) Ne juri ujutro odmah provjeravati nove e-mailove
c) Nema e-mailova dok provodi vrijeme s djecom

“Zadnji put kada se moja majka na mene naljutila dok je još bila živa bilo je baš zato što sam paralelno čitala mail i razgovarala s djecom. To je površno i nije dobro tako se odnosi prema najbližima”, objašnjava Huffington svoja pravila.

Appleov direktor Tim Cook ustaje svaki dan u 3.45 ujutro i dnevno primi čak 700 do 800 e-mailova! “Pročitam većinu od toga, svaki dan. Ipak sam ja radoholičar”, otkrio je nevjerojatan podatak Tim Cook.

Šef Zapposa Tony Hsieh ima tim od čak četiri do pet stalno zaposlenih koji se brinu za njegove e-mailove. Navodno se njihove titule na poslu zovu e-mail nindže, prigodno.

Bill Gates, najbogatiji čovjek svijeta otkrio je 2013. godine da dnevno primi samo 40 do 50 e-mailova. “Neke odradim odmah, a neke ostavim za navečer. Morate paziti da se vratite nedovršenome poslije”,  objasnio je Gates.

Izvor: manager.ba


Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.