LJETNA ŠKOLA EVROPSKE UNIJE

Otvoren je poziv za prijavu na Ljetnu školu Evropske Unije u organizaciji Fondacije Konrad Adenauer i Panevropske unije BiH. Mogu se prijaviti kandidati starosti od 18 do 28 godina.

Mlade Bosance i Hercegovce pozivamo da se prijave na Ljetnu školu Evropske unije. Predavanja organizuju Panevropska unija Bosne i Hercegovine i Fondacija Konrad Adenauer Sarajevo, a glavni je cilj mladima približiti ideju Evrope i evropskog društva, političko – pravni sistem Evropske unije, proces evropskih integracija Bosne i Hercegovine i druge relevantne teme.

Sudjelovat će eminentni predavači, uključujući univerzitetske profesore, predstavnike BiH i EU institucija i eksperte iz oblasti evropskih integracija, a polaznicima će biti uručeni certifikati nakon kompletiranja Ljetne škole.


Ljetnu školu Evropske unije koja će se održavati on-line (na platformi Zoom) od 26. do 29. avgusta 2020. godine mogu pohađati svi mladi od 18 do 28 godina koji aktivno govore engleski jezik, a prednost imaju aktivisti nevladinih organizacija, organizacija mladih političkih stranaka i studenti srodnih fakulteta.


Prijavnicu koja sadrži ime, organizaciju, poziciju u organizaciji i CV treba poslati putem E–maila na adresu peubih@gmail.com i to do 21. avgusta 2020. godine. Komisija će odabrati do 30 polaznika na osnovu utvrđenih kriterija.

Učešće na Ljetnoj školi Evropske unije je besplatno.

Izvor: mrezamira.net