GRANTOVI ZA EKOLOŠKE PROJEKTE O UPRAVLANJU VODOM

Štokholmski međunarodni institut za vodu – SIWI raspisao je konkurs za dodjelu grantova za projekte koji se bave upravljanjem vodom u cilju pravednog i održivog razvoja u budućnosti.

SIWI je vodeni institut. Oni koriste znanje i svoju moć sazivanja za jačanje upravljanja vodama za pravednu, prosperitetnu i održivu budućnost. Ideja koja je postala Stokholmski međunarodni vodni institut (SIWI) proizilazi iz tri povezana događaja u Stokholmu 1991. godine. Stockholmski festival vode pozvao je javnost da proslavi vodu na ulicama Stokholma. Simpozijum o vodama u Stockholmu okupio je oko dvesta naučnika kako bi razgovarali o globalnoj vodi izazovima i nagradu za vode u Stockholmu, pod pokroviteljstvom HM-a Kralj Karl KSVI Gustaf, prvi put je nagrađen kao priznanje za izuzetna dostignuća u aktivnostima vezanim za vodu.

Kandidat za nagradu za vode u Stokholmu trebalo bi da postigne izvanredna dostignuća od trajnog značaja za održivo korišćenje i zaštitu vodenih resursa u svijetu. Rezultati koje kandidat postigne imaju dokazan uticaj ili veliki potencijal i podstaknuće za dalji važan doprinos očuvanju i zaštiti vodnih resursa i poboljšanju zdravlja i dobrobiti stanovnika i ekosistema planete. Glavna dostignuća kandidata treba da budu unutar jedne ili obje sljedeće kategorije: istraživanja i politika i prakse.

Ukoliko želite da se prijavite neophodno je popuniti aplikacionu formu na linku: https://www.siwi.org/prizes/stockholmwaterprize/

30. septembar 2020. godine

Detaljnije: www.siwi.org


Comments

One response to “GRANTOVI ZA EKOLOŠKE PROJEKTE O UPRAVLANJU VODOM”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.