Završen II Jelen Business Case Challenge – Molson Coors ponovo podržava mlade i ulaže u lokalnu zajednicu

Kompanija Molson Coors i brend Jelen pivo, uz organizacionu podršku Centra za razvoj karijere, su 4. novembra, u prostorijama Doma omladine u Banjoj Luci održali finale „Jelen Business Case Challenge-a“. Drugu godinu zaredom realizovan je ovaj društveno odgovorni projekat, koji  je studentima omogućio da predstave ideje na zadate teme, a obezbjeđene su i vrijedne novčane nagrade za najbolje.

U finalu je učestvovalo 10 timova koji su imali po 10 minuta da žiriju prezentuju svoja rješenja. Među finalistima su se našli studenti različitih fakulteta koji su žiriju maksimalno otežali posao. Specijalno priznanje za najbolje rješenje na temu “Jelen i društveno odgovorno poslovanje” osvojio je tim “Gladiators” sa projektom motivisanja studenata na ispravno odlaganje otpada, “Naš kutak”, a koji će Jelen nastojati da pretvori u stvarnost naredne godine.

Vladimir Rosić, Trade Marketing Manager Molson Coors, je tim povodom izjavio: “Izuzetno smo zadovoljni rješenjima koje smo vidjeli i čuli na finalu drugog „Jelen Business Case Challenge-a“. Trud, entuzijazam i kreativnost mladih ljudi je nešto što izuzetno cijenimo. Njihov glas i ideje zaslužuju priliku da budu saslušani, a one najbolje ćemo i implementirati u našem budućem radu. Čestitam pobjedničkim timovima koji su nas osvojili svojim rješenjima i prezentacijom i već sada se radujem trećem „Jelen Business Case Challenge-u“. Ove godine smo se više orijentisali na teme o zaštiti životne sredine i dobili smo niz zanimljivih prijedloga. Želim da naglasim da ćemo uložiti sve svoje napore da najbolje rješenje na tu temu ugleda svjetlost dana kako bismo lokalnoj zajednici a posebno studentima poklonili prostor od kojeg će imati koristi i buduće generacije.”

Pored podrške realizaciji najboljeg projekta na temu zaštite životne sredine, organizatori su studentima pružili priliku da maksimalno iskažu kreativnost i na drugoj temi – „Jelen promotivne aktivnosti u prodajnim kanalima“.

Pobjednički tim „42“ je svojim promotivnim idejama oduševio žiri. Milan Tubić, član pobjedničkog tima “42”, je nakon proglašenja rekao da im je čast što su imali priliku da prezentuju svoje ideje.

„Drago nam je što smo u ovako teškoj konkurenciji osvojili prvo mjesto. Pobjeda nam mnogo znači, ne samo zbog finansijske nagrade već i zbog činjenice da su naše ideje prepoznate od strane stručnjaka. Zahvalio bih se organizatorima, kompaniji Molson Coors i Jelen pivu, na organizaciji ovog konkursa jer nemamo puno prilika da pokažemo šta znamo i možemo”, dodao je on.

Proglašenjem pobjednika završen je drugi „Jelen Business Case Challenge“, a organizatori su zakazali novo druženje za narednu godinu kao i novu priliku za studente da  prezentuju društveno-korisne ideje i usvojena znanja i za to dobiju priznanje i podršku.