VOLONTIRAJ U MISIJAMA UN-A UZ DŽEPARAC

Ukoliko želite da doživite neprocjenljivo životno iskustvo, steknete nove lične, ali i poslovne kontakte, te upoznate različite kulture i naučite strane jezike, ovo je savršena prilika za vas. UN traži volontere za više njihovih programa koji će doprinijeti očuvanju mira i povećanju razumijevnaja među različitim grupama, a za volontere su obezbijeđeni neophodni uslovi za boravak, kao i džeparac.

UN objavljuje poziv za volontiranje u više međunarodnih programa volontiranja sa ciljem zaštite mira i podsticanja razvoja u zemljama i zajednicama širom svijeta. Traže se kandidati sa iskustvom koji su profesionalci u svojim oblastima, a posvećeni su ciljevima i principima volonterizma. Ovo je sjajna prilika za sve zainteresovane da steknu znanja o različitim kulturama, nauče strane jezike i steknu izvanredna poslovna i životna iskustva. Trajanje angažmana i visina džeparca zavise od programa za koji se prijavite.

Mogu se prijaviti kandidati iz svih zemalja svijeta koji imaju 25 ili više godina. Potrebno je znanje engleskog, francuskog ili španskog jezika. Kandidati moraju imati diplomu o završenim studijama iz relevantne oblasti ili diplomu neke više tehničke škole, i dvije godine radnog iskustva u svojoj oblasti. Od kandidata se očekuje da su: posvećeni ciljevima i principima volonterizma; sposobni i motivisani da rade sa ljudima i organizacijama u multikulturalnom okruženju; da su sposobni da se prilagode radu i životu i teškim uslovima i ponekad, zabačenim mjestima; i da imaju razvijene interpersonalne i organizacione vještine.

Da biste se prijavili prije svega morate otvoriti nalog na platformi UN-a za volontere koja se nalazi na: https://vmam.unv.org/candidate/signup. Nakon toga odaberite neki od ponuđenih programa volontiranja na: https://www.unv.org/special-calls, i popunite odgovarajuću aplikacionu formu za taj program.

Rok za prijavu je 29. decembar 2019. godine
Detaljnije: https://www.unv.org/become-volunteer/volunteer-abroad.