STUDENTSKO TAKMIČENJE U PISANJU ESEJA

Platforma EssayPro je otvorila poziv za prijavu na takmičenje studenata u pisanju eseja. Prva nagrada, za najbolji esej, je 500 dolara, dok će drugo i treće mjesto biti nagrađeni sa po 250.

Platforma za profesionalnu izradu eseja EssayPro objavljuje poziv za takmičenje u pisanju eseja. Takmičenje je namjenjeno studentima svih nivoa studija iz cijelog svijeta. Studenti treba da napišu originalan esej na engleskom jeziku koji treba da sadrži od 600 do 800 riječi, esej može sadržati i ilustracije ako je to u skladu sa temom. Studenti mogu napisati esej na neku od ponuđenih tema: da li je tehnologija naš prijatelj, šta je američki san, ovo je ono u šta vjerujem, esej o principima naseljevanja, abortus: izbor ili ubistvo, šta je poštovanje, da li ljudi razumiju jedni druge, priroda nasuprot uzgoja, da li treba odustati od porodice zbog karijere, ciljevi nasuprot porodičnih vrijednosti, kontrola naoružanja kao mač sa dvije oštrice. Autor najboljeg eseja će biti nagrađen sa 500 dolara, a druga i treća nagrada se dodjeljuju u iznosu od 250 dolara. Ovo takmičenje se organizuje četri puta godišnje.

Da biste se prijavili pošaljite esej u vord dokumentu na: team@essaypro.com. U dokumentu je neophodno unijeti kontakt informacije.

Rok za prijave je 20. decembar 2019. godine
Detaljnije: https://essaypro.com/blog/scholarship-essay-contest/.