Studenti Banjaluke i Tuzle povezuju obrazovanje i praksu

U sklopu projekta “Evropa za tebe” (E4U) trenutno se u Konjicu održava Media Boot Camp, pripremna faza takmičenja studenata sa 14 javnih univerziteta u BiH. Protekla tri dana studenti su imali priliku da prošire svoja znanja kroz iskustva predavača iz prakse, a ista će im pomoći pri izradi kreativnih kampanja. Kampanje će biti finansirane od strane EUSR-a, Kancelarije Specijalnog predstavnika EU.

Među učesnicima su i studenti Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci, Vuković Nikolina, Janković Mirjana, Mujkić Elvis i Ćulibrk Jelena, te studenti Pravnog Fakulteta Tuzla, Gibić Benjamin, Gutić Kenan, Pešić Franka i Salijević Lejla, koji zajedno čine pink tim.

Ovaj tim će nastojati da smanji jaz između tržišta rada i obrazovanja i u narednom periodu će se potruditi da zainteresuje studente kao i širu javnost o ovom važnom pitanju u BiH. Činjenica je da javni fakulteti opreme studente znanjem ali ono šta nedostaje je rad na praktičnim primjerima iz prakse sa kojim se susreću preduzeća, institucije i organizacije koji su budući poslodavci studenata.

Centar za razvoj karijere kao organizacija koja se bavi podizanjem zapošljivosti mladih i povezivanjem tržišta rada i obrazovanja daje punu podršku ovim mladim u kampanji koja slijedi.

Povežimo obrazovanje i prilike!