STIPENDIJE ZA STUDIJE U OKLAHOMI

Otvoren je stipendijski konkurs Baptističkog univerziteta u Oklahomi (SAD). Stipendije se dodjeljuju kandidatima koji na ovom univerzitetu žele da pohađaju osnovne (bachelor) studije.

Baptistički univerzitet Oklahoma je privatna ustanova smještena u Sjedinjenim Američkim Državama, koja nudi međunarodnim studentima dvije diplome kroz OBU osnovne studije. Obrazovna nagrada je dostupna međunarodnim studentima koji žele da pohađaju bečelor studije na univerzitetu.

Tokom studiranja na ovom univerzitetu, kandidati će steći izvanredno obrazovno iskustvo putem akademskih i administrativnih službi za podršku. Univerzitet će dodjeljivati nagradu od 7 000 $ godišnje uspješnim kandidatima.

Zainteresovani kandidati su obavezni da upišu osnovne studije na univerzitetu. Nakon toga, mogu se prijaviti za nagradu.
Mogu se prijaviti kandidati širom svijeta.

Univerzitet zahtijeva određena prateća dokumenta: diplomu srednje škole, kopiju pasoša i finansijsku garanciju. Takođe moraju imati položene ACT ili SAT test sa zadovoljavajućim rezultatima i položen IELTS ili TOELF test engleskog.

Detaljnije: https://www.okbu.edu/…

Izvor: mladiinfo.me