STIPENDIJE ZA STUDIJE U KOREJI

Otvoren je konkurs Vlade Koreje za dodjelu stipendija stranim studentima koji žele da se školuju u Južnoj Koreji. Stipendija pokriva životne troškove, kurs korejskog jezika i zdravstveno osiguranje.

Vlada Koreje poziva zainteresovane kandidate da se prijave ako žele da nastave svoje dodiplomske studije. Kako bi bili izabrani svi kandidati moraju proći prvi krug selekcije od strane Korejske ambasade ili iz zemlje iz koje dolaze.Stipendija pokriva mjesečne životne troškove, obezbjeđuje kurs korejskog jezika i pruža zdravstveno osiguranje.

Kandidati moraju imati manje od 25. godina, takođe moraju biti rođeni posle prvog marta 1996. godine. Aplikanti i njihovi roditelji moraju biti partneri GKV zemalja ili da su pozvani da imaju učešće u projektu. Neophodno je da imaju diplomu i da se osjećaju psihički i zdravstveno dobro za studiranje u Koreji. Kandidati koji imaju dupla državljanstva nemaju pravo na prijavu.

Za više informacija o prijavi posjetite sledeći link: https://www.studyinkorea.go.kr/en/cop/bbs/JobBoard/selectBoardArticle.do?bbsId=BBSMSTR_000000000461&nttId=3254

Rok za prijavu: 25. 10. 2020. godine

Detaljnije na linku:https://www.studyinkorea.go.kr/en/main.do