STIPENDIJE ZA STUDIJ IZ OBLASTI NOVINARSTVA NA HARVARDU

0
1240

Otvoren je poziv za prijavu na stipendijski konkurs fondacije Nieman. Stipendija se odnosi na oblast novinarstva i iznosi 1350$ sedmično, dok se same studije odvijaju na Univerzitetu Harvard.

Stipendije Knight Visiting Nieman na Harvardu nude kratkoročne prilike za istraživanje pojedincima zainteresovanim za rad na posebnim projektima stvorenim da unaprijede novinarstvo. Od početka inicijative 2012. godine Fondacija Nieman dodijelila je 42 stipendije za period od dvije do 12 nedjelja. Kandidati moraju biti novinari koji moraju pokazati na Harvardu na koji način rade, a Fondacija Nieman može povećati šanse za budućnost novinarstva. Novinari koriste brojne resurse na Harvardu, uljučujući brojne naučne, istraživačke centre i biblioteke za ostvarivanje konkretnih rezultata, razvojem projekta koji se može završiti tokom boravka na Harvardu ili kao dio većeg poduhvata koji se nastavlja nakon perioda stipendije. Pored toga, od stipendista se očekuje da podijele svoj napredak i otkrića ili kroz objavu na jednom od sajtova ili na drugi način koji više odgovora projektu. Kandidati navode spisak datuma za početak koji njima odgovara, broj nedjelja i fleksibilne datume u onlajn prijavi. Fondacija će raditi sa odabranim stipendistima na određivanju datuma za početak. Visina stipendije na nedjeljnom nivou iznosi 1350 dolara.

Mogu se prijaviti novinari, izdavači, tehnolozi, preduzetnici, programeri, dizajneri, medijski analitičari, akademici i iz svih država svijeta. Morate znati engleski.

Kako biste se prijavili ispunite onlajn aplikacionu formu na https://nieman.slideroom.com/#/Login

Rok za prijavu je 27. septembar 2019.
Detaljnije na: https://nieman.harvard.edu/…/nieman-visiting-fellowships/

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.