Stipendije za master studije na Goethe-Universität Frankfurt

Goethe-Universität Frankfurt (Njemačka) otvorio je konkurs za stipendiranje studenata drugog ciklusa studija. Stipendije su namijenjene za obavljanje master studija na ovom univerzitetu, i to za studente koji su svoje osnovne studije završili na nekom od univerziteta van Njemačke.

Globalna stipendija Gete za master programe je revolucionarni projekat i jednistven u akademskom pejzažu Njemačke. U ovom programu do 20 stipendija se dodijeli godišnje. Svrha stipendije je njegovati vašu akademsku karijeru i podržati vas tokom vaših master studija. Master diploma je preduslov za započinjanje doktorature u jednoj od istražnih jedinica na Univerzitetu Gete. Ovo može doprinijeti vašoj karijeri izvrsnog istraživača i specijaliste u vašoj oblasti.
Neki programi nude čak i učešće u njihovim najačim istraživačkim jedinicima (saradnički istraživački centri, LEOWE centri) na univerzitetu koji su adekvatni za one koji su zainteresovani za istraživanje. Ako ste zainteresovani za neki od ovih programa, a glavna motivacija vam je istraživanje navedite vašu prethodnu istraživačku jedinicu u svojoj prijavi.

Prednosti:

– mjesečna stipendija u iznosu od 1000 evra za standardni period master programa na Univerzitetu Gete.
– podrška od iskusnog master studenta tokom studija.
– prisustvo seminarima fokusiranim na profesionalne vještine na akademiji.
– prisustvo inovativnom istraživačkom okruženju i mrežama koje vas povezuju sa stipendistima i drugim istraživačima.
– podrška karijeri kroz kancelariju za istraživačku podršku na Univerzitetu Gete.

USLOVI

Potrebno je da imate ili ćete uskoro dobiti bečelor diplomu; da tražite interesantan master program i razmišljate o doktoraturi na dugoročnom planu; da odlično poznajete svoju akademsku disciplinu i interesuje vas istraživanje; da želite praktično iskustvo pod nadzorom odličnih profesinalaca na univerzitetu; da ste visoko motivisani za obavljanje istraživanja.

NAČIN PRIJAVE

Kako biste se prijavili ispunite onlajn aplikacionu formu na http://www.goethe-university-frankfurt.de/585…/Application

Rok za prijavu je 10. april 2019. godine.

Više detalja na: http://www.goethe-university-frankfurt.de/61683594/FAQ