STIPENDIJE ZA MASTER STUDIJ NA ETH ZURICH ZA VRHUNSKE STUDENTE

Otvoren je konkurs stipendija za master studije Švajcarskog federalnog instituta za tehnologiju u Cirihu. Stipendije u iznosu od čak 12 000 franaka po semestru + iznos školarine dostupne su za najbolje studente iz svih zemalja svijeta, za sve master programe na ovoj instituciji.

Švajcarski federalni institut za tehnologiju u Cirihu objavljuje poziv za magistarski program stipendiranja u svim oblastima dostupnim na institutu. Stipendija se dodjeljuje u dvije kategorije “Excellence Scholarship and Opportunity Programme (ESOP)” i “ETH-D Scholarship”. 

Prvi program stipendiranja obuhvata grant za troškove života u iznosu od 12000 franaka po semestru i pokriva troškove školarine. Drugi program uključuje stipendiju koja djelimično pokriva troškove života u iznosu od 7500 franaka, pokrivene troškove školarine, mogućnost dodatnog stipendiranja u iznosu od 3000 franaka po semestru ili asistenta čija bi zarada iznosila od 500 do 600 franaka mjesečno. Oba programa stipendiranja traju tokom cijelih magistarskih studija.

Mogu se prijaviti kandidati iz cijelog svijeta. Potrebna je diploma o završenim osnovnim studijama sa prosječnom ocjenom deset.

Rok za prijavu je 15. decembar 2019. godine

Prijava, kao i više detalja na: https://ethz.ch/…/scholarships/excellencescholarship.html