STIPENDIJE ZA DOKTORSKE STUDIJE U ITALIJI

Univerzitet Cattaneo nudi stipendije za doktorske studije iz oblasti ekonomije, menadžmenta, finansija, industrijskog inženjerstva, javne uprave, javnih komunikacija, te ekonomije za ekologiju i kulturu. Poziv za prijavu otvoren je i za međunarodne studente.

Univerzitet Cattaneo je nezavisna institucija priznata od države koja se nalazi u oblasti šireg Milana (Kastelanza). Osnovali su je 1991. 300 preduzetnika ujedinjeni u zajedničkom cilju novog projekta za više obrazovanje, blisko svijetu biznisa sa novim modelom predavanja. Ovo je obilježje LIUC-a od početka.
Univerzitet se nalazi u fabrici pamučne robe iz 19. vijeka, koju je obnovio svjetski poznat italjianski arhitekta Aldo Rosi, dobitnik Pritzker nagrade za arhitekturu i okružen je sa 60.000 kvadratnih metara parka. Danas njegove tri škole: Ekonomija i menadžment, industrijsko inženjerstvo i kursevi prava organizovane su na italijanskom i engleskom. LIUC dijeli bliske veze sa 100 univerziteta iz raznih država širom svijeta. Cilj univerziteta je da stvori višekulturalnu atmosferu u kojoj međunarodni i italijanski studenti mogu da napreduju i razvijaju se akademski i društveno.
Cilj stipendije je da pripremi studente koji su prvenstveno orijenstisani na istraživanje u akademiji, ali i za višenacionalne kompanije, javne i privatne organizacije, finansijske institucije, tako da mogu da protumaće poslovne fenomene na sveobuhvatan način. Trenutni iznos stipendije je 15.343 eura na godšnjem nivou.

Prijave se prihvataju od kandidata koji imaju master diplomu za umjetnost, nauku ili koji očekuju da će je dobiti do 31. oktobra 2019. u sljedećim oblastima: ekonomija, menadžment, finansije, industrijsko inženjerstvo, javne uprave, javne komunikacije, ekonomija za ekologiju i kulturu.

Kako biste se prijavili ispunite onlajn aplikacionu formu na https://sol.liuc.it/esse3/Home.do

Rok za prijavu je 31. maj 2019.

Detaljnije na: http://www.liuc.it/corsi-di-laurea/dottorato-di-ricerca/