Stipendije kineske vlade za studente

Vlada Narodne Republike Kine raspisala je konkurs za stipendiranje međunarodnih studenata u akademskoj 2019/20 godini koji će svoje studije obavljati u Kini na engleskom ili kineskom jeziku.

Rok za prijave, koje se dostavljaju na engleskom ili kineskom jeziku, je do 15. marta 2019. godine, a svu neophodnu dokumentaciju potrebno je dostaviti u Ambasadu NR Kine u Bosni i Hercegovini najkasnije do 22. marta 2019. godine. Prijave za ovaj program stipendija moguć je samo elektronskim putem. Detljne informacije o elektronskim prijavama nalaze se na ovoj adresi http://www.campuschina.org/.

Ambasada NR Kine će pregledati sva dokumenta uz prijave koja se dostave elektronski i zakazati razgovor sa kandidatima koji ispunjavaju uslove, a obavijest o prijemu i ostala relevantna dokumenta poslaće kandidatima do jula 2019. godine.  

Za više informacija, pogledajte http://www.csc.edu.cn/studyinchinahttp://www.campuschina.org ili možete stupiti u kontakt sa Jovicom Katićem, stručnim saradnikom u Ambasadi NR Kine na broj telefona: 033 201 622 ili imejl adresu: chinabihscholarships@gmail.com.

Dodatne informacije i obrasci za prijavu nalaze se u prilozima (Prilog 1Prilog 2Prilog 3).

Preuzeto sa www.unibl.org