STIPENDIJE FONDACIJE “ROZA LUKSEMBURG”

Fondacija “Roza Luksemburg” iz Njemačke raspisala je konkurs za dodjelu stipendija međunarodnim studentima za studije u Njemačkoj. Prednost kod selekcije imaće osobe ženskog pola.

Odeljenje za stipendije Rosa-Luksemburg-Stiftung dodijeljuje stipendije magistra i doktora nauka visokokvalifikovanim međunarodnim studentima koji žele da studiraju u Njemačkoj. Stipendija za međunarodne studente je u obliku životne stipendije u trajanju standardnog perioda studijskog programa. Školarine za međunarodne studente se ne pokrivaju.

Prednost će imati žene, studentice neakademskog i migrantskog porijekla, socijalno ugrožene i osobe sa invaliditetom, sa dostignućima i posvećenošću studenata dodiplomskog i doktorskog studija iz naučnih i tehničkih disciplina, aktivno se podstiču kao i diplomiranih tehničkih visokih škola.

Kriterijumi koje kandidati moraju zadovoljiti su: poznavanje njemačkog jezika(nivo B2 ili više), MA studenti moraju biti upisani na državni ili priznati njemački univerzitet, doktorandi moraju biti primljeni na njemačkom univerzitetu, kandidati za stipendije za master studije i doktorske studente iz Egipta, Libije, Libana, Tunisa, Jemena, Jordana, Maroka i Iraka mogu biti studenti za postdiplomske studije, magistarske studije ili državne ispite u Nemačkoj ili doktoratima koji idu na doktorat ili doktorsko istraživanje u Nemačkoj.

Prijave slati na mejl adresu: studienwerk@rosalux.de

Rok za prijavu je 01.10.2020. godine

Detaljnije: https://www.rosalux.de/en/foundation/studienwerk

Izvor: hocu.ba


Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.