PROGRAM STIPENDIRANJA MLADIH NOVINARA

Radio Slobodna Evropa / Radio Sloboda (RFE / RL) u saradnji sa Ministarstvom vanjskih poslova Republike Češke raspisali su poziv za stipendiranje mladih novinara u programu Jirži Dienstbier Journalism fellowship (JDJF). Boravišna stipendija u Pragu će biti realizovana u periodu januar – juli 2021., online prijave mogu se dostaviti do 11. avgusta 2020. godine.
 

Program stipendiranja Jiří Dienstbier Journalism Fellowship (JDJF) namijenjen je mladim novinarima sa zapadnog Balkana (Bosna i Hercegovina, Kosovo, Sjeverna Makedonija, Crna Gora i Srbija). Cilj 7-mjesečne stipendije sa praktičnim usmjerenjem je podržati pluralizam i nezavisnost medija u zemljama porijekla stipendista i na taj način pridonijeti promovisanju ljudskih prava uopće. Stipendija uključuje boravak u sjedištu RFE / RL u Pragu, tokom kojeg će novinari dobiti dodatnu stručnost i obuku, a pokriva troškove boravka u Češkoj, smještaja, zdravstvenog osiguranja i prijevoza do / iz Praga.

Termin za dostavljanje prijava na engleskom jeziku je 11. avgusta 2020.

Kandidati za stipendiju mogu se direktno registrovati na web lokaciji RFE / RL (ne putem ambasade), gdje su dostupne dodatne informacije.

Izvor: Ambasada Republike Češke u Sarajevu


Comments

One response to “PROGRAM STIPENDIRANJA MLADIH NOVINARA”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.