PRIJAVI SE ZA PRILIKU DA DOBIJEŠ BESPLATNE MASTER STUDIJE NA RUSKIM UNIVERZITETIMA

Treća Međunarodna olimpijada za buduće studente master studija Prijave za Open Doors: Russian Scholarship Project je otvoren do 15. decembra 2019.

Riječ je o programu putem kojeg studenti iz cijelog svijeta mogu dobiti besplatno obrazovanje na master studijama na jednom od 500 najboljih ruskih univerziteta.

Olimpijada se održava uz podršku Rossotrudničestva i Ministarstva obrazovanja i nauke Rusije, organizator projekta je Asocijacija globalnih univerziteta.

Inače, Olimpijada za akademsku godinu 2019/2020. se održava u 11 smjerova. 

Olimpijada se održava u dvije faze, a za učešće na istoj potrebno je izvršiti registraciju na internet stranici od.globaluni.ru. U prvoj  fazi kvalifikacije ocjenjuje se portfolio učesnika koji su se prijavili na navedenoj internet stranici do 15. decembra 2019. godine. Oni učesnici koji budu  odabrani biće pozvani na drugu etapu koja će se održati od 15. do 30. januara 2020. godine.

Spisak pobjednika i dobitnika nagrada će biti objavljen na internet stranici projekta 20. februara 2020. godine. Ispunjavanje olimpijskih zadataka i dalje obučavanje na univerzitetima moguće je na ruskom i engleskom jeziku.

Detaljne informacije o pravilima za učešće na Međunarodoj olimpijadi nalaze se na ovoj internet stranici od.globaluni.ru.