Preliminarna rang lista stipendista

Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske objavilo je danas preliminarnu rang-listu stipendista, prema kojoj će biti dodijeljena 961 stipendija studentima prvog, drugog i trećeg ciklusa studija u Republici Srpskoj.

Rang liste možete pogledati ovdje

Budžetom Republike Srpske planirano je 2.000.000 maraka za stipendiranje studenata studija u Republici Srpskoj. Stipendija iznosi 2000 maraka po studentu i isplaćuje se u 10 mjesečnih rata.

Prigovor na preliminarnu rang-listu stipendista, studenti mogu dostaviti u roku od osam dana od dana objavljivanja tj. do 5. marta ove godine.

Studenti koji su konkurisali za stipendiju Ministarstva i ispunjavaju uslove konkursa a dodijeljena im je stipendija iz drugog javnog izvora stipendiranja, imaju mogućnost da se opredijele za jednu stipendiju u roku od osam dana od dana objavljivanja preliminarne rang-liste. Ukoliko se student odluči za stipendiju Ministarstva, potrebno je da dostavi uvjerenje, rješenje ili potvrdu od drugog izvora stipendiranja (opštine) da se odriče te stipendije. Ukoliko Ministarstvo naknadno ustanovi da se student nije odrekao stipendije iz drugog javnog izvora stipendiranja, stipendija će mu biti obustavljena.

Studenti koji su konkurisali za stipendiju Ministarstva i ispunjavaju uslove konkursa, a dodijeljena im je stipendija Fondacije „Dr Milan Jelić”, izuzeti su iz razmatranja, jer je iznos stipendije Fondacije veći.

Na javni konkurs za dodjelu stipendija studentima prvog, drugog i trećeg ciklusa studija u Republici Srpskoj za 2019. godinu prijavio se 1.381 student. Uslove konkursa nije ispunilo 258 studenta, dok je njih 162 ispunilo uslove konkursa, ali su prilikom rangiranja ostali ispod crte.

Preuzeto sa: www.vladars.net