Ožujsko Business Case Challenge 2018

Okupi ekipu i odazovi se na Ožujsko Business Case Challenge!
Odaberi jednu od sljedećih tema:
1.Ožujsko regionalni pristup!
Osmislite nastup Žuje po regijama/ u lokalnoj zajednici  i dodatno ga približite potrošačima na regionalnom/ lokalnom nivou. Osmislite kako Ožujsko treba da komunicira na regionalnom nivou/ u lokalnoj zajednici. Osmislite plan aktivnosti koji bi se realizovao u okviru projekata! Osmislite slogan i  inovativan način promocije (u skladu sa specifičnostima regije) kroz sve prodajne kanale (HoReCa, tradicionalne radnje, veliki trgovački lanci) i medijske kanale (TV, radio, OOH, digital, print) na regionalnom nivou/ u lokalnoj zajednici. Identifikujte bitne događaje po regiji na kojima Žuja treba da bude prisutan. Osmislite kampanju na društvenim mrežama u skladu sa projektom. Identifikujte specifičnosti regije i iskoristi ih da pomoću njih dodatno ojačate vezu između Jelena i potrošača!
2. Ožujsko i mladi!
Osmislite kako na inovativan način približiti Žuju vama mladima (18-29). Napravite istraživanje i osmislite plan aktivnosti koji bi se realizovao u okviru projekata! Osmislite inovativan način promocije kroz sve prodajne kanale (HoReCa, tradicionalne radnje, veliki trgovački lanci) i medijske kanale (TV, radio, OOH, digital, print) sa posebnim fokusom na on-line promociju. U okviru projekta osmislite Ožujsko on-line aplikaciju/je (mini arkadne igre, aplikacije koje pružaju korisne informacije, aplikacije za promociju brenda u HoReCa koje za određenu količinu kupljenog piva pružaju mogućnost korisniku da odigraju zabavnu igru i osvoje nagradu) kao i Žujin nastup na socijalnim mrežama.
3. Craft Pivo – lansiranje brenda
Prvi put ovakva jedna tema! Osmislite i kreirajte kampanju lansiranja novog craft piva u BiH! Napravite istraživanje i na osnovu dobijenih rezultata projekat za lansiranje novog craft piva. Osmislite naziv piva, vrstu, vizuelni identitet (grafičko rješenje boce i etikete) kao i inovativan način promocije kroz sve prodajne i medijske kanale (TV, radio, OOH, digital, print). Osmisltie slogan i kampanju kao i bitne događaje u BiH na kojima bi predstavili novi craft pivski brend. Budite kreativni, inovativni i ostavite vaš vlastiti pivski trag!
Učestvuj u takmičenju, pokaži svoje znanje, zabavi se i
OSVOJI JEDNU OD VRIJEDNIH NAGRADA:
1. 1000KM za prvo mjesto
2. 500KM za drugo mjesto
3. 300KM za treće mjesto ili
4. Specijalnu nagradu za najkreativniji tim
Više informacija o kompaniji Molson Coors, brendovima i problemima studije slucaja u prezentaciji u prilogu.
Potraži više informacija na Facebook event-u, portalu www.cerk.info/ozujskobcc
Prijave timova (2-4 člana) slati imejlom na  ozujsko.bcc@cerk.info. Nakon slanja jednostavne prijave timovi dobijaju postavku studije slučaja i dodatne informacije . Nakon toga rade nekoliko sedmica na pripremi rješenja!
Rok za prijavu tima je 24.11.2018. (zaključno sa 23:59h)
nakon čega timovi rade na rješenju do 12.12.2018. godine! 
Termin finala kao i tačno mjesto će biti javljeni timovima nakon dostavljanja finalnih rješenje!
Prijaviti se mogu svi punoljetni studenti javnih i privatnih visokoškolskih ustanova.