OVO SU RAZLOZI ZAŠTO NE NAPREDUJETE NA POSLU

Napredak u karijeri je cilj svakog zaposlenog. Međutim njega nekad nije lako ostvariti. Pogledajte koji su to razlozi zašto možda ne napredujete na poslu onako kako biste to htjeli.

Tražite promaknuće bez da ste učinili išta značajno što bi poduprlo taj zahtjev

Ovaj problem se ne javlja samo kod nesposobnih ljudi, već i kod onih sposobnih koji se nisu uzdigli iznad zadanog posla. Izvrsno obavljanje trenutne uloge unutar kompanije ne znači nužno da smo spremni za više.

Niste izgradili dovoljnu mrežu poznanstava

Ključna stvar za uspjeh je potpora drugih. Uspjeh nije usamljenički pothvat. Potrebna nam je potpora kolega i nadređenih kako bi se to promaknuće dogodilo. Stoga je potrebno podsjetiti se da do promaknuća najvjerojatnije neće doći ako radimo u vakuumu.

Ne razumijete eko sistem u kojem radite

Promaknuća su često osujećena jer ljudi ocijenjuju svoj rad samostalno, bez da razumiju kako kompanija zapravo funkcionira.

Nikad nisu stvarali mrežu pozanstava i išli na razgovore van kompanije

Jedna od najvećih pogrešaka koju možete napraviti je da ste na istom poslu 5 ili 10 godina bez da ste stvorili značajne kontakte s ljudima van vaše kompanije.Oni koji tako postupaju u slučaju otkaza nerijetko se osjećajaju potpuno izolirani i sami, te ne znaju odakle bi krenuli. Razgovori s drugim poslodavcima i shvaćanje gdje ste točno nalazite na tržištu rada je ono što vas čini moćnima. Preporuča se da svakih 4 do 6 mjeseci obavite razgovore van svoje kompanije, neovisno o tome trebate li novi posao ili ne.

Izvor: poslovnipuls.com