NOVČANA PODRŠKA ZA VIZUELNE UMJETNIKE

Otvoren je konkurs za dodjelu grantova umjetnicima iz oblasti vizuelnih umjetnosti. Izabrani kandidati će dobiti novčanu pomoć i mogućnost izlaganja svojih radova na sajtu Innovate Grant inicijative.

Inicijativa je nastala iz potrebe da se umjetnicima olakša rad i uštedi vrijeme i energija koju bi inače potrošili popunjavajući aplikacije za grantove koje iziskuju velik broj informacija, truda i resursa. Jednostavan process apliciranja za grant, što je cilj inicijative, omogućuje umjetnicima i fotografima da nesmetano rade na svojim projektima, neopterećeni i entuzijastični.

Novčani iznos granta je 550 dolara. Uz novčanu nagradu, dobitnici će imati priliku da predstave svoje radove putem vebsajta Innovate Grant inicijative. Oblasti u umjetnosti koje dolaze u obzir su slikarstvo, izrada štampe, crtanje, skulptura, film/video, mješoviti mediji, instalacija, novi mediji. Žanrovi u fotografiji mogu biti portret, konceptualna fotografija, mrtva priroda, dokumentarna fotografija, ulična, kompozit, kolaž.

Kandidati iz cijelog svijeta se mogu prijaviti za konkurs dodjele granta, a koji su stariji od 18 godina.

Da biste se prijavili na konkurs za dodjelu granta, kandidati su u obavezi priložiti lične podatke (ime i prezime), mail adresu, kategoriju granta, od 3 do 5 fotografija rada koji se kandiduje i 25 dolara kao naknada za aplikaciju, putem linka.

Rok za prijavu je 07. maj 2020. godine.

Više detalja pronađite klikom ovdje.