„Business CRAFTer“ konferencija

„Business CRAFTer“, neformalna grupa mladih koja realizuje aktivnosti u sklopu „Akcionog mjeseca“ poduzetničke akademije „Business STARTer“, Vas poziva da uzmete učešće na konferenciji pod nazivom „Stari zanati na novi način kao recept za uspješan biznis“, a koja se održava u četvrtak 23.06.2016. na Ekonomskom fakultetu u Banja Luci sa početkom od 16:00 časova.

Event na Facebook-u možete pogledati ovdje.

Konferencija će obuhvatati predavanja na temu potreba tržišta za zanatima, marketinga i promocije za male biznise zasnovane na zanatskim aktivnostima, te pravnim aspektima poslovanja takvih biznisa. U sklopu konferencije će biti održan i panel sa uspješnim lokalnim preduzetnicima čiji biznisi se zasnivaju na zanatima.

Cilj konferencije je podijeliti korisne informacije o tome kako transformisati zanate u funkcionalne biznise koji zadovoljavaju zahtjeve tržišta, te predstaviti pozitivne primjere ovakvih biznisa iz Banja Luke studenatima, srednjoškolacima i drugim osobama zainteresovanim za preduzetništvo.

Link za registrovanje učesnika

Broj mjesta je ograničen.

* Ovaj događaj realizuju učesnici „Business STARTer“ poduzetničke akademije koju implementira Fondacija za društveno-ekonomski razvoj 787. Fondacija 787 je neprofitna organizacija čiji je rad usmjeren na ekonomsko osnaživanje žena i mladih kroz poticanje poduzetništva, te podržavanje njihovog profesionalnog rasta i razvoja