UN PEACE POSTERS TAKMIČENJE ZA UMJETNIKE

Raspisan je konkurs organizacije Artvive za UN Peace Posters takmičenje. Takmičenje je namijenjeno za umjetnike širom svijeta koji žele da putem postera predstave značaj mira i bezbjednosti.

Ujedinjene nacije ove godine slave 75. godišnjicu. Kako bi obilježili ovu posebnu priliku, UN-ovo odjeljenje za politička i mirovna pitanja (DPPA) i Artivive objavljuju poziv umjetnicima da izrade plakate o stvaranju mira i izgradnji mira, koji takođe koriste tehnologiju proširene stvarnosti. Vodeće teme su „Budući mir“, „Okupljanje onih koji su se borili“ i „Stvaranje mosta preko naroda u zonama sukoba“. Umjetnici se pozivaju da interpretiraju i predstave svoje viđenje šta znači mir, na osnovu istorije akcija UN-a.

Mogu se prijaviti svi zainteresovani kandidati širom svijeta. Od saradnika se traži da podnesu A2 poster (420 k 594 mm / 16,5 ”k 23,4”) animirani pomoću interfejsa proširene stvarnosti Artivive. Do dva (2) umjetnička djela mogu se podnijeti po umjetniku. Dozvoljene su i grupne prijave više umjetnika ili kolektiva.

Ukoliko želite da se prijavite neophodno je registrovati na sljedećem linku https://artivive.com/register-artists/

Rok za prijavu je 31. jul 2020. godine.

Detaljnije: www.artivive.com

Izvor: mreza-mira.net