STIPENDIJE ZA POSTDOKTORSKE ISTRAŽIVAČKE STUDIJE U FRANCUSKOJ

Institut za napredna istraživanja u Tuluzu je raspisao konkurs za dodjelu stipendija kandidatima zainteresovanim za obavljanje postdoktorskih istaživačkih studija na ovoj instituciji. Stipendije su dvogodišnje, dok su istraživanja na ovoj instituciji interdisciplinarna.

Antropologija, evoluciona biologija, ekonomija, genetika, istorija, pravo, matematika, neurologija, filozofija, političke nauke, psihologija, sociologija.

Institut za napredna istraživanja u Tuluzu objavljuje konkurs za postdoktorske istraživačke studije u navedenim oblastima. Studenti se mogu prijaviti i za istu stipendiju u drugim oblastima ako uspiju da obrazlože važnost njihovog prijedloga. U oba slučaja studenti moraju da se opredjele za još jednu dodatnu oblast zbog interdisciplinarnog pristupa navedenog instituta. Visina stipendije zavisi od oblasti istraživanja, a dodjeljuje se za period od dvije godine sa mogućnošću produženja za još jednu godinu. Istraživačima će biti obezbjeđen zaseban radni prostor sa svom potrebnom opremom.

Mogu se prijaviti kandidati iz svih zemalja svijeta. Potrebno je iskustvo u istraživačkom radu u relevantoj oblasti. Kandidati bi trebalo da diplomiraju ili da su diplomirali u periodu između decembra 2016. godine i septembra 2020. godine, iako se zbog opravdanih razloga može napraviti izuzetak od ovog pravila. Neophodno je dobro znanje engleskog jezika.

Da biste se prijavili popunite onlajn aplikacionu formu na: https://www.iast.fr/postdoctoral-fellowship.

Rok za prijavu je 15. novembar 2019. godine
Detaljnije: https://www.iast.fr/research-fellowships.