STIPENDIJE ZA OBLAST INOSTRANIH POSLOVA

ICWA – Institut aktuelnih svjetskih poslova poziva zainteresovane kandidate da se prijave na njihov stipendijski konkurs. Stipendije su namijenjene za oblast inostranih poslova ili kultura.

ICVA podstiče američko razumijevanje spoljnjih poslova putem intenzivnog dvogodišnjeg kulturno-imerzionog programa izrađenog više od 90 godina. Institut identifikuje i neguje retke potencijale tako što uvodi obećavajuće mlade stručnjake u proučavanje zemalja, regiona i globalno važnih pitanja, pozicionirajući ih da postanu lideri u svojim oblastima koji i dalje informišu američku javnu debatu. Institut je pomogao da se transformišu životi i unaprede karijere pisaca, naučnika i diplomata u nastajanju, kao i stručnjaka u oblasti politike, biznisa i društvenog aktivizma. Prestižna ICVA stipendija pruža primaocima rijedak dar vremena i slobode da istražuju regione i teme, proširuju svoje znanje u formativnim vremenima u svom životu, i dijele svoje samostalno, samostalno istraživanje kroz mjesečne biltene i učešće u događajima Instituta.

ICVA pruža punu finansijsku podršku svojim bližnjima i njihovim neposrednim, pratećim porodicama. Stipendisti ne dobijaju plate; Institut im daje dovoljno sredstava da pokriju svoje troškove, omogućujući im da ispune ciljeve zajedništva i dozvole njima i njihovim porodicama (ako prate zajednicu) da žive u dobrom zdravlju i razumnoj udobnosti. “Potpuna finansijska podrška” ne znači neograničenu finansijsku podršku; od ljudi se očekuje da žive i troše skromno.

USLOVI

– Kandidati moraju biti mlađi od 36 godina u vrijeme roka za početno pismo interesa;
– Iako institut ne postavlja minimalne obrazovne standarde, kandidati moraju imati odlične sposobnosti pisanja i govora na engleskom jeziku i završiti trenutnu fazu formalnog obrazovanja. Ne prihvataju prijave trenutno upisanih studenata osnovnih studija;
– ICVA takođe očekuje da kandidati imaju potrebne jezičke vještine kako bi im omogućili da sprovedu predloženi projekat u svojoj zemlji po izboru;
– Američko državljanstvo nije obavezno, ali kandidati moraju pokazati snažne i kredibilne veze sa američkim društvom.

NAČIN PRIJAVE

Oni koji su zainteresovani da se prijave za stipendiju Instituta za tekuće svjetske poslove trebaju poslati inicijalno pismo interesa i životopis ili CV na engleskom jeziku Institutu putem e-maila (appli@icva.org). Post je takođe prihvaćen u procesu prijave. U pismu o interesovanju navedite šta biste uradili da imate dvogodišnju, samostalno dizajniranu zajednicu u inostranstvu i zašto ste prava osoba da je sprovedete. Ne postoji fiksna dužina za pismo od interesa. Molimo vas da navedete svoje godine, jer podnosioci prijava moraju biti mlađi od 36 godina u vrijeme kada je pismo interesa potrebno. Najjači aplikanti će biti pozvani da podnesu detaljniju aplikaciju. Od odabranih stipendista se očekuje da odu za svoje stipendije u roku od šest mjeseci od njihovog izbora.

ROK ZA PRIJAVU:

15. jun 2019. godine

Detaljnije: https://www.icwa.org/apply-for-an-icwa-fellowship-2/