KONKURS ZA STIPENDIJE BH FUTURES FONDACIJE

Otvoren je konkurs za dodjelu stipendija BH Futures fondacije. Stipendije se dodjeljuju studentima prvog i drugog ciklusa tehničkih smjerova na fakultetima u BiH.

Fondacija budućnosti u BiH osnovana je 2015. godine s vizijom kreiranja prilika za mlade u Bosni i Hercegovini te jačanja mladih lidera i njihovih kompetencija. Od svog osnivanja, Fondaciji se pridružilo preko 200 mladih u misiji da zajedno unaprijede potencijale naše države.

Iz Fondacije ističu kako je ovogodišnji program jedinstven i da planiraju svoja vrata otvoriti za najveći broj studenata do sada. “Ove godine priliku da se pridruže Fondaciji imat će 125 studenata koji u svojim prijavama pokažu želju i energiju za promjenom i razvojem svojih vještina i znanja. Jako smo ponosni na naše stipendiste koji svakodnevno dokazuju da su mladi lideri koji mogu iznijeti velike projekte i kontinuirano napredovati. Naš cilj prema kojem idemo je da do 2030. godine okupimo 10.000 mladih lidera iz Bosne i Hercegovine koji će zajedno biti nosioci promjena u našoj državi”, navode iz Fondacije.

Stipendisti Fondacije tokom svog angažmana imaju veliki broj prilika koje mogu ostvariti poput odlaska na svjetske konferencije iz oblasti u kojoj djeluju, finansiranja njihovih ideja i projekata od strane Fondacije, mentorisanja od strane uspješnih eksperata, karijerno savjetovanje sa HR ekspertima i još mnogo toga.

“Biti dio Fondacije budućnosti u BiH znači biti okružen ljudima koji su konstantna podrška i oslonac jedni drugima. Biti član ove porodice znači također upoznati ličnosti koje su baš onakve kakva sam ja oduvijek željela da postanem. Kroz njihovo mentorstvo i savjete mogu mnogo brže ostvariti svoje ciljeve. Pored toga, meni je Fondacija donijela neki viši smisao, nadu i inspiraciju, jer zajedničkim snagama svakodnevno stvaramo nove prilike za mlade, kao i za buduće generacije studenata u Bosni i Hercegovini.” – navela je Emina Mahmutbegović, stipendista i volonter Fondacije.

Studenti tehničkih fakulteta iz Bosne i Hercegovine se mogu informisati i prijaviti putem ovog linka.

Prijave su otvorene do 27. septembra 2020. godine.

Izvor: klix.ba


Comments

One response to “KONKURS ZA STIPENDIJE BH FUTURES FONDACIJE”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.