Sajam obrazovanja i zapošljavanja

Centar za razvoj karijere  je bio učesnik i partner projekta Sajma obrazovanja i zapošljavanja kojeg je organizovala marketing agencija „Boram“ pod pokroviteljstvom Kancelarije Specijalnog prdstavnika EU i Norveške ambasade u BiH.

Sajam obrazovanja i zapošljavanja u Banjoj Luci

Održan je u dvorani Borik. Više od 100 izlagača – preduzeća, institucija, međunarodnih projekata i posrednika u zapošljavanju, imalo je priliku da se predstave sa konkretnim programima i pozicijama koje su otvorene.

Sajam u Banjoj Luci je uveo i neke novine u odnosu na Sajam u Zenici a značajan dio tih novina je doprinos CERK-a na osnovu iskustva u organizaciji našeg tradicionalnog Sajma praksi i stipendija:
– radionica „Brendiraj sebe“ – radionica za studente sa korisnim savjetima za lični razvoj i povećanje vlastite zapošljivosti,
– servis „CV Photo Corner“ – profesionalna fotografija za profesionalni CV,
– servis „Pronađi se“, servis profesionalna orjentacije kojeg realizujemo u partnerstvu sa timom diplomiranih psihologa.

Sajam obrazovanja i zapošljavanja u Mostaru

Održan je u tržno-kongresnom centru Mepas Mall. Više od 100 izlagača – preduzeća, institucija, međunarodnih projekata i posrednika u zapošljavanju, imalo je priliku da se predstave sa konkretnim programima i pozicijama koje su otvorene.

– Održali smo  radionice „CV klinika“ i „Stres, faks i r’n’r“ – specijalizovane radionice za pripremu CV i intervjua i savremeno vođenje karijere.

 Sajam obrazovanja i zapošljavanja (Banja Luka i Mostar)