5 knjiga koje preporučuje Bill Gates

0
3025

Savjeti Bill Gates-a, jednog od najbogatijih ljudi na svijetu i pokretača Microsofta svakako su nešto na šta se treba obratiti pažnja. Uprkos velikom broju obaveza, Bill Gates uspijeva da izdvoji vrijeme za čitanje, koje je jedna od njegovih najvećih strasti. Iz tog razloga, donosimo vam spisak 5 knjiga koje preporučuje Bill Gates.

Educated Autorka ovog dijela je Tara Westover. Knjiga govori o djetinjistvu i odrastanju autorke u zajednici Mormona. Odrastanje koje se može smatrati ekstremnim dovelo je do toga da sve do svoje 17. godine nikada nije posjetila doktora. Uprkos tome, uspjela je da odbrani doktorat na čuvenom univerzitetu Kembridž.

Army of None, knjiga koju je napisao Paul Scharre. Ovo djelo govori o zloupotrebi A.I. tehnologije i korišćenju iste od strane vlasti i vojski širom svijeta, sa naročitim osvrtom na američku. Autor je veteran vojske SAD koji je učestvovao u izradi dokumenata od autonomnom oružju u Vladi SAD.

Bad Blood Autor ovog djela koje govori o razvoju i nestanku kompanije Theranos je John Carreyrou. Daje nam uvid u nastanak i razvoj kompanije koja je bila lider u oblasti upotrebe tehnologije u zdravstvu. Takođe su obrađene i sve prevare i intrige koje su dovele do urušavanja kompanije koja je vrijedila gotovo 10 milijardi dolara.


21 Lessons for the 21st Century je četvrta knjiga koju preporučuje Bill Gates, a napisao ju je Yuval Noah Harari. Govori o savremenim problemima sa kojima se susreće društvo, pomažući čitaocu da ih shvati kako bi bolje razumio svijet oko sebe.

The Headspace Guide to Meditation and Mindfulness je knjiga posvećena meditaciji. Bill Gates preporučuje meditaciju kao jednu od najkorisnijih aktivnosti za savremenog čovjeka. Knjiga govori o putu autora od studenta do buditičkog monaha, a zatim i do jednog od glavnih promotera meditacija u SAD.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.